Digidexo.com

Viktigheten av elektrolyttbalansen i kroppen

Viktigheten av elektrolyttbalansen i kroppen


Menneskekroppen består av over 60 prosent vann. Vannet inneholder en blanding av mineraler, herunder natrium, kalsium og kalium. Disse mineraler kollektivt er kjent som elektrolytter.

Tap

Elektrolytter og vann går tapt gjennom nyre-funksjoner, svette og fuktighet i pusten. De trenger å bli erstattet gjennom mat og drikke.

Thirst

Thirst er det første tegn på at noe må gjøres. Vann blir erstattet gjennom drikkevann, noe som bidrar til den totale elektrolyttbalansen.

Hyponatremi

Et lavt natriumnivå på kjent som hyponatremi. Dette kan være et problem med utholdenhetsutøvere og distanseløpere. Symptomer inkluderer forvirring, svakhet og tretthet. Nivået kan gjenopprettes gradvis gjennom intravenøs væske.

Hyperkalemi

Hyperkalemi er et høyt kaliumnivå. Det er vanligvis forårsaket av nyresvikt eller medisiner. Det kan føre til hjerteproblemer, og reseptbelagte legemidler brukes til å behandle den.

Hypokalsemi

Et lavt kalsiumnivå kalles hypokalsemi. Symptomer er svakhet og nummenhet. Det er behandlet ved å ta kalsium muntlig.

I Konklusjon

Elektrolytter er en viktig del av sammensetningen av det menneskelige legeme. For mye av for lite av de mineraler som utgjør de elektrolytter kan forårsake alvorlige problemer. En lege kan gi mer informasjon.