Digidexo.com

Virkningene av tilsetningsstoffer i mat på menneskelig vekst

Kosttilskudd har en direkte eller indirekte innvirkning på menneskelig vekst, eller ingen effekt i det hele tatt. Tilsetningsstoffer er overvåket av Center for Food Safety and Applied Nutrition av Food and Drug Administration.

Lister

Over 3000 tilsetningsstoffer vises på EAFUS listen (Alt legges til mat i USA) og GRAS-listen (generelt anerkjent som Safe).

Sukker

Sukker (glukose) er et additiv som direkte støtter humant vekst. Det er en viktig kilde til energi og fungerer sammen med andre byggesteinene i celle utvikling. For mye sukker kan forårsake problemer, slik som fedme og diabetes. Corn sirup er bare en annen form for sukker. Sukker er lagt til mange matvarer; for eksempel, er det ofte blant de første tre eller fire tilsetninger til grunnblanding korn i pakkede korn.

Mat fargestoffer

De fleste tjener intet annet formål enn å legge farge til mat, som er en vanlig praksis. FDA utestengt noen av de mest farlige farger år siden, men blå 1 og 2, 3 rød, grønn og gul 6 3, som alle har vært knyttet til kreft hos mus, som fremdeles er i bruk. For eksempel, gul er i drikkevarer, gelatin, godteri og bakevarer.

Vitaminer

Vitaminer er en favoritt additiv siden kroppen ikke syntetisere dem, men får det fra maten. B-vitaminene er avgjørende for metabolisme, røde blodceller dannes, og syntesen av aminosyrer; vitamin A bidrar med vev-formasjonen, og vitamin C bidrar til å utvikle bein, tenner og tannkjøtt, og styrker veggene i blodårene.

Andre tilsetningsstoffer

Noen tilsetningsstoffer kan ikke direkte påvirke menneskers vekst, men bevare mat eller gjøre det smake bedre. Dette inkluderer smakstilsetninger og krydder, salt, stivelse og hevingsmidler.