Digidexo.com

Eventuelle fordeler av Soy Milk til kroppen?

Få uthvilt med et avkjølt glass soyamelk, lages ved å male soyabønner med vann og olje. Folk liker det vanlig eller ved å bruke det i frokostblanding eller deres favoritt oppskrifter. Det er ideelt for de som ønsker en lav-fett og null kolesterol kilde til ikke-animalsk protein. Soyamelk har også flere helsemessige fordeler for kroppen.

Senket Heart Disease Risk

En porsjon på 25 g soya protein per dag, hentet fra soyamelk og andre soyaprodukter, kan redusere risikoen for koronar hjertesykdom når kombinert med en diett som er lav i kolesterol og mettet fett, ifølge US Food and Drug Administration. En kopp soyamelk leverer ca 7 til 10 g soyaprotein, ifølge McKinley Health Center ved University of Illinois.

Redusert Breast Cancer Risks

Soyamelk har isoflavoner kalt daidzein og genistein, også kjent som planteøstrogen. Forbruker små mengder av disse isoflavoner kan redusere risikoen for brystkreft, ifølge Penn State University, men studier pågår. For mye av det kan faktisk gjøre det motsatte. Universitetet sier at det å spise og drikke mer enn 100 mg av soya isoflavoner per dag kan øke risikoen for kreft. En 3,3 oz servering av soya melk inneholder ca 10 mg isoflavoner.

Redusert LDL kolesterol

Drikker 25 g soyaprotein fra soya melk daglig reduserer low-density lipoprotein kolesterol i voksne i alderen 30 gjennom 65 med 5 prosent, ifølge Stanford University.

Økt vitamin inntak

Soyamelk inneholder et bredt utvalg av mineraler og vitaminer, slik som riboflavin og jern. Mange av soya melkeprodukter som selges i supermarkeder er beriket med ekstra vitaminer og mineraler som vitamin D og kalsium. Disse næringsstoffene hjelpe med et bredt spekter av kroppsfunksjoner.

Bedre bentetthet

Dusinvis av kliniske studier og medisinsk forskning studier, som en 2003 studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition og en 2004 studie publisert i Journal of Women Health, fant at inntak av ca 90 mg av soya isoflavoner fra soya melk og soyaprodukter daglig kan bidra til å øke bendannelse og langsom bentap ifølge Oregon State University.