Digidexo.com

Slik behandler Tinnitus

Tinnitus er en tilstand der det er en ringing eller summende i ørene. Det er ofte forårsaket av eksponering for høye lyder i lange perioder av gangen. Ringing eller summende kan bli hørt enten på en konstant basis eller fra tid til annen. Volumet kan også variere; hver person med denne tilstanden opplever disse symptomene annerledes. Rundt 50 millioner voksne i USA erfaring tinnitus. For det meste er det ikke alvorlige, men i noen tilfeller kan det være alvorlige. Når tinnitus er alvorlig, kan folk oppleve problemer med å konsentrere og søvnproblemer.

Slik behandler Tinnitus

Slik behandler Tinnitus

•  Unngå fullstendig stillhet. En stille rom kan forbedre tinnitus. Prøv å spille lav musikk eller bruker hvit støy, for eksempel en vifte når du befinner deg i et stille rom. Dette kan være spesielt nyttig når du prøver å sovne. Det er også hvit støy maskiner tilgjengelige som spiller en rekke beroligende lyder som bølger og hjerteslag.

Administrer tinnitus med visse medisiner. Noen anti-angst medisiner som Elavil eller valium har vist seg å hjelpe. Lidokain er også kjent for å bidra til tinnitus, men denne medisinen skal gis intravenøst. Hvis du er ute etter noe du kan få over disk, prøv ginkgo biloba, selv om medisinske studier ikke har bekreftet sin effektivitet i behandling av tinnitus.

Praksis TRT (TRT). Denne behandlingsmetode kan ta alt fra 12 til 24 måneder, men har vist seg å være svært effektive. TRT består av personen med tinnitus spiller en nøytral lyd hele tiden og iført i-øret lyd-generatorer. Det inkluderer også en-til-en veiledning med en person med erfaring i TRT. TRT meste bruker hjernens evne til å "tilvenne" signaler og filtrere dem slik at de ikke når en bevisst tilstand eller bevissthet. Det ultimate målet er å tilvenne lydene vi hører hele tiden slik som luftkondisjoneringsanlegg eller kjøleskap uten å registrere lyd, akkurat som mennesker uten tinnitus gjøre.

Hint

  • Prøv å unngå alkohol og drikker som inneholder koffein.
  • Slutte å røyke for å fremme blodstrøm til ørene.