Digidexo.com

Farene av natriumbikarbonat

Sodium bikarbonat kalles vanligvis natron. Folk kan blande pulveret i vann og drikke det for å redusere magesyre, og lindre halsbrann og fordøyelsesbesvær. Tyggetabletter natriumbikarbonat også er tilgjengelige. Noen forholdsregler bør holdes i bakhodet før du bruker natriumbikarbonat for medisinske formål.

De vanligste bivirkningene

De fleste mennesker har ingen problemer med å ta natriumbikarbonat. Høye doser kan forårsake hodepine, irritabilitet og kvalme.

Advarsel

Uvanlige bivirkninger som krever legehjelp som forvirring, tretthet, hyppig vannlating, muskelsmerter eller svakhet, nervøsitet, langsom pust, og oppkast.

Sodium Betraktninger

Natriumbikarbonat inneholder en stor mengde natrium, slik at folk på en lav-natrium diett må kanskje unngå å ta den. Denne ekstra natrium kan føre til hevelse i ankler eller føtter (ødem). Folk som allerede har problemer med ødem bør ikke ta natriumbikarbonat.

Spesifikke betingelser

Det kan være farlig for folk å ta natriumbikarbonat hvis de har blindtarmbetennelse, hjertesykdom, høyt blodtrykk, nyresykdom, leversykdom eller vannlating problemer.

Gastrointestinal blødning

Natriumbikarbonat kan forverre tarm eller rektal blødning; mennesker med disse forholdene bør ikke ta denne medisinen.