Digidexo.com

Hva er de viktigste kildene til sukker i kosten vår?

Sukker er overalt. Når en sjelden vare som bare de rike hadde råd til, er sukker nå i, eller lagt til, nesten alt vi spiser. Med mindre du er forsiktig, har hver bit du putter i munnen din litt, eller mye, sukker. Du bør finne ut hvor sukker er, og hvorfor den er der.

Hva er sukker?

Sukker er en enkel karbohydratmolekyl, kalt sakkarose. Brutt ned ytterligere, er sukrose fruktose og glukose sammenføyd. Bryte det ned ytterligere, og du har fruktose, maltose og maltodextrin.

Hvor er sukker?

Sukker finnes naturlig i frukt, grønnsaker, melk og raffinert hvitt mel. Det er i syltetøy, gelé, pålegg, melkeprodukter og dessert elementer. Sukker er også lagt til de fleste bearbeidet mat, og er i brød, frokostblandinger, kjeks, muffins, bagels og selv pasta.

De tre hovedkilder til Sugar

Den viktigste kilden til sukker er sukrose - sukker selv. Men en annen viktig kilde er fruktose, glukose, maltose og maltodextrin at sukker brytes ned til, som alle kan finnes i hermetisk, bearbeidet, og bakevarer. En tredje kilde er høy fruktose maissirup (HFCS), som også i alle de ovennevnte, og tilsatt til de fleste fruktjuice og soda.

Hvorfor så mye sukker?

Mens sukker forekommer naturlig i mange matvarer, eller kan bli sukker i fordøyelsesprosessen, de fleste matvareprodusenter bevisst legge til sukker for å gjøre sine lav-fett produkter smaker bedre. En lav-fett Tree du tror er sunt kan ha mer sukker i det enn to godteri-barer.

Unngå sukker

For å unngå store kildene til sukker, må du se etter dem. Sjekk alle etiketter for tilsatt sukker, spesielt for HFK. Spis grønnsaker og helkorn så ofte som mulig. Frisk frukt er den beste dessert. Og sjekk dine frukt og grønnsaker på glykemisk indeks (se referanse nedenfor); det viser hva slags mat er lav i sukker og bedre for deg.