Digidexo.com

Spastisk colon Cures

Spastisk colon er en vanlig betegnelse for irritabel tarm syndrom (IBS). Symptomene på IBS forårsake unormale kontraksjoner i tarmen, noe som resulterer i spastisk bevegelse som gir forstyrrelse sin andre navn. Tilstanden begynner vanligvis i tidlig voksen alder, og rammer kvinner oftere enn menn. Selv om det er ingen kur for IBS, er det nesten alltid kontrollerbar gjennom kosthold endringer, stressmestring og medisinering.

Symptomer og riktig diagnose

Vanlige symptomer på IBS inkluderer forstoppelse, diaré, løs avføring, gass, oppblåsthet, magekramper, slim i avføringen, smerter før avføring og trangen til å flytte tarmer igjen umiddelbart etter avføring. Vanligvis er forekomsten av symptomer intermitterende, og du kan gå i lengre perioder uten problemer. Alvorlighetsgraden av aktive IBS symptomer kan variere fra mild til midlertidig ødeleggende. Selv om tilstanden i seg selv er ikke generelt medisinsk alarmerende, symptomer assosiert med IBS også indikere nærvær av mye mer alvorlige kolon lidelser. Av denne grunn er det viktig å se en lege hvis du opplever tegn som er nevnt ovenfor.

Kosttilskudd endringer

Visse endringer i kostholdet kan bidra til å stabil IBS. Spis fiberrikt og helkornprodukter for å redusere sjansene for kolon spasmer. Frukt og grønnsaker kan også hjelpe, men rå grønnsaker og frukt også øke problemene i noen mennesker. Eliminere høy-gass matvarer, eller bestemte matvarer du vet har irritert deg i det siste. Eksempler på problem matvarer inneholder kål, brokkoli, løk, blomkål og krydret eller høy-fett matvarer. I stedet for å spise tre store måltider om dagen, prøver å spise mindre porsjoner av mat oftere i løpet av dagen. For å holde styr på matvarer som gjør og ikke fungerer for deg, bør du vurdere å holde en mat journal for å registrere dine erfaringer.

Stress Management

Stress kan forverre eller utløse symptomer på IBS. Du kan arbeide for å begrense disse effektene ved å lære måter å redusere stress. Ta deg tid i løpet av dagen til å hvile og slappe av, og få nok søvn om natten. Lær spesifikke avspenningsteknikker gjennom kurs som kan være tilgjengelig for deg lokalt. Tren regelmessig hvis det er mulig, som trening vil redusere stress og forbedre din generelle tarmfunksjonen. Søke rådgivning for generell stress og for å håndtere de spesifikke effekter av IBS.

Kosttilskudd og medisiner

Visse kosttilskudd eller medisiner kan også hjelpe deg med å håndtere IBS. Legen kan anbefale en fiber supplement som metyl-eller psyllium for forstoppelse eller en anti-diaré som loperamid. Diaré lettelse kan også komme fra en gruppe medisiner som kalles antikolinergika, som arbeider for å avlaste tarm spasmer.

I noen tilfeller kan legen din også anbefale behandle din IBS med trisykliske antidepressiva. Tankegangen er todelt. I noen tilfeller av IBS, er depresjon også til stede, og antidepressiva kan ha en direkte effekt på humøret. Selv om du ikke har en depresjon, kan lavere doser av trisykliske antidepressiva hjelpe lindre diaré og magesmerter. Konsultere legen din om bruk av noen medisiner, og sørg for at du forstår deres risiko og fordeler før du fortsetter.