Digidexo.com

Diet for Pancreatis

Bukspyttkjertelen er et internt organ som produserer enzymer som hjelper i fordøyelsesprosessen samt insulin produksjon. Pankreatitt er betennelse i bukspyttkjertelen og er kategorisert som enten akutt pankreatitt eller kronisk pankreatitt. Symptomer på pankreatitt er magesmerter, kvalme, oppkast, vekttap, fordøyelsesbesvær eller fet avføring.

Pankreatitt er vanligvis resultatet av en dårlig diett høy i fett eller ved tung, langvarig alkoholforbruk. Med riktig kosthold, kan pasienter med pankreatitt hjelpe lindre fakkel-ups og symptomer og forbedre sin livskvalitet.

Evaluere matvaner og livsstil

Før du implementerer en ny diett, er det viktig å vurdere hva som har bidratt til din pankreatitt diagnose. Du må ta en hard titt på hva slags mat og drikke du forbruker og identifisere mulige gjerningsmennene. Også må du være ærlig med deg selv om den livsstilen du leder. Er du en røyker? Har du forbruker for mye alkohol? Disse atferd øke risikoen for å utvikle pankreatitt og vil forverre en pågående flareup.

Hva spiser du? Det er et kjent faktum at en diett høy i fett er en risikofaktor for å utvikle pankreatitt. Hvis du føler deg syk etter å ha spist, kan det være lurt å eliminere visse typer matvarer. Feil mat kan sette en flekk på bukspyttkjertelen og vel som andre fordøyelses organer som lever og galleblæren.

Du kan også være lurt å rådføre seg med en allergolog for å se om du er allergisk mot noen matvarer. Hvete og melkeprodukter er to viktigste matvarer som kan endre fordøyelsesprosessen og kostholdet ditt trenger å bli justert tilsvarende.

Endre matvaner og livsstil

Når du har vurdert dine spisevaner, livsstil atferd og adressert noen allergier, er den neste tingen du må gjøre endringer.

Ifølge University of Maryland Medical Center, anbefales det at du eliminere drikking, røyking, mat høy i trans fett, bearbeidet mat og koffein.

Vedta et sunt kosthold

Spise riktig er en av de beste valgene du kan gjøre mens behandling pankreatitt. Vedta en sunn, lav fett, høy protein diett, rik på vitaminer og mineraler vil legge mindre belastning på fordøyelsessystemet og bidra til å forhindre andre sykdommer i tillegg.

Først, vil du endre din del størrelser og frekvensen der du spiser. Vurdere å spise små, hyppige måltider. Mindre porsjoner gi bedre fordøyelse, derfor legge mindre belastning på leveren, galleblæren og bukspyttkjertelen. Dette vil også føre til bedre næringsopptak.

Det er viktig at kostholdet være rik på hele matvarer som er høy i vitaminer og mineraler samt protein. The University of Maryland Medical Center anbefaler en diett som består av:

• Foods høy i vitamin B og jern, som hele korn og grønne bladgrønnsaker
• Foods høy i antioksidanter, som for eksempel blåbær, tomater, røde druer, brokkoli og moreller
• slankere kjøtt, som fisk, og bønner og vegetabilske-baserte matvarer som er høy i protein, for eksempel tofu.
• Sunne oljer som olivenolje
• 6-8 glass vann per dag

Kosttilskudd

Til tross for våre beste anstrengelser, noen ganger kroppen vår mangler nødvendige næringsstoffer til riktig fungerer. Har din lege kjøre blodprøver for å sjekke dine ernæringsmessige nivåer. Legen din kan være lurt å ta tak i disse ernæringsmessige mangler ved å ha du tar kosttilskudd som multivitaminer, vitamin D-piller, kalsium piller eller fiskeolje piller som inneholder mye omega-3 fettsyrer. Rådfør deg med legen din før du tar noen kosttilskudd for å unngå eventuelle uønskede interaksjoner med andre medisiner som du kan ta.