Digidexo.com

Hvordan du rengjør en Feeding Tube

En perkutan endoskopisk gastrostomirøret, mer vanlig referert til som en PEG-rør, brukes til å mate en person, eller for å administrere medikamenter og væsker. Mens en PEG tube kan vare i flere måneder eller år, kan de bli skadet eller tett over tid, i henhold til American Society for Gastrointestinal Endoskopi (ASGE). Fordi den ene enden av røret er satt inn kirurgisk gjennom huden og plassert inne i magen, er det nødvendig riktig behandling av røret for å holde røret ren og fra å bli tilstoppet med mat eller medisin.

Hvordan du rengjør en Feeding Tube

•  Vask hendene i minst 2 minutter før du rengjør PEG tube utstyr. Rene hender bidra til å hindre smitte.

•  Skyll materøret med varmt vann hvis det er tett. I løpet av de første 24 timer etter at røret er satt inn, skylle røret med 45 til 60 cc vann hver 4. time for å holde røret fra å bli blokkert. Etter de første 24 timene, start ved å sette bare vann inn gjennom røret før fôring eller administrering av medisiner. Bruke et kateter-tip sprøyte å presse rent, varmt vann fra springen inn i materøret. Større sprøyter, som er større enn 35 ml i størrelse, er bedre. Sett sprøyten inn den åpne enden av slangen. Hold røret åpen og ren ved å spyle røret både før og etter hver fôring eller administrering av medisiner. Dette krever vanligvis presser gjennom en eller to sprøyter vann.

Vask slangen i varmt såpevann etter hver fôring. Skyll i varmt vann og deretter vikle i et rent håndkle. Oppbevar innpakket rør i kjøleskapet mellom feedings å bremse veksten av bakterier. Vask rør i varmt vann på nytt etter den siste tilførsel av dagen før skylling med en oppløsning av ¼-kopp eddik blandes i en kopp vann. Skyll slangen i varmt vann og brytes i et rent håndkle eller lagre i en forseglet plastpose før kjøle.

Ta sprøyten fra hverandre og vaske den i varmt såpevann slik at du kan bruke det. Skyll sprøyten grundig med varmt vann, og så tillate det å lufttørke. Endre sprøyter minst to ganger hver uke.

Trykk cola gjennom røret en gang hver dag ved hjelp av en sprøyte. Den karbonisering i cola bidrar til å holde røret ved å oppløse rent rester av mat eller medisiner. Etterpå skylle røret med vann. Et annet alternativ er å bruke selters vann i stedet for cola.
Bruk en ekstra lang piperenser for å fjerne innsiden av en tett materøret. Du kan også bruke den kjedelig siden av en tabell kniv til å rense røret. Samtidig som du spyling av røret med vann, drives kniven langs utsiden av foringsrøret i samme retning som vannet strømmer. Fremgangsmåten er den samme som for krøll bånd.