Digidexo.com

Hvordan virker H pylori-infeksjon oppstår?

Om H. pylori

Helicobacter pylori (H. pylori) er en helix formede bakterier som forårsaker magebetennelse og en rekke av mage og duodenal magesår. Bakteriene lever i øvre mage-tarmkanalen på mer enn 50 prosent av folk over hele verden, selv om 80 prosent av folk hosting bakteriene ikke lider symptomer.

Hvordan H. pylori Går fordøyelsessystemet

Den H. pylori bakterien kan fylle systemet med å bli overlevert fra noen andre via direkte fysisk kontakt med avføring eller spytt. Det kan også spres ved å drikke vann som har vært ubehandlet. Når bakteriene inn i kroppen din, vil den passere gjennom til fordøyelsessystemet. Selv magesyre gjør drepe noen former for bakterier, kan H. pylori overleve i magen.

Hvordan H. pylori Trives i fordøyelsessystemet

H. pylori trives i et fordøyelsessystem som lider av redusert syre nivåer. Dette kan være forårsaket ved å ta bestemte medisiner, forbruker store mengder koffein, tar et kurs av antibiotika eller magesyre senking narkotika. Grunnen til at de fleste mennesker ikke har symptomer på tross av tilstedeværelse av H. pylori i fordøyelsessystemet er at skaffe magesyre eller senke dens pH vanligvis hindrer bakteriene fra å kolonisere.

Symtpoms av H. pylori

Hvis du opplever følgende symptomer, kan de være forårsaket av H. pylori og du bør oppsøke lege omgående: en brennende magesmerter, kvalme, oppkast, oppblåsthet, plutselig vekttap, problemer med å svelge, blodig oppkast eller avføring.