Digidexo.com

Depresjon hos menn under 40

Depresjon hos menn under 40


Depresjon fører ofte med seg stigma at det er en kvinnes tilstand, men i sannhet, er det nesten like vanlig blant menn. Og selv om menn har en tendens til å oppleve mindre iøynefallende fysiske og psykiske symptomer enn kvinner, og er mindre tilbøyelige til å søke profesjonell hjelp fordi de ikke gjenkjenner symptomene som de forholder seg til tilstanden, depresjon er en alvorlig medisinsk virkelighet som rammer millioner av menn under en alder av 40.

Årsak

En depressiv lidelse kan ofte forveksles med "the blues", når det faktisk er det mye mer alvorlig enn det. Moderne hjernebildeteknologi har avdekket at nevrale kretser som er ansvarlige for reguleringen av stemninger, tenkning, søvn, appetitt og atferd er ute av balanse i hjernen til noen som lider av kronisk depresjon, og kritiske kjemikalier i hjernen som brukes av nerveceller er sviktende å kommunisere. Depresjon kan skyldes genetikk, kognitive problemer, miljøfaktorer eller en kombinasjon av de tre. Utbruddet av depresjon kan også oppstå med traumer, død av en kjær, økonomiske problemer, vanskelige relasjoner og andre stressende livsfaktorer.

Symptomer

Depresjon påvirker en persons kropp, humør og tanker. Og fordi depresjon er ofte ansett for å være en psykisk lidelse, mange av de fysiske symptomer på depresjon, slik som hodepine, fordøyelsessykdommer og kroniske smerter, gå ukjent. Menn, spesielt, er uvitende om at de er deprimerte, selv om de også kan oppleve mer psykiske symptomer, for eksempel en vedvarende følelse av tristhet, irritabilitet, tap av interesse, søvnproblemer, konsentrasjonsvansker, følelse av skyld og verdiløshet, tap av appetitt og tanker om selvmord.

Typer

Depresjon kommer i mange former eller grader, noen mer alvorlige enn andre. Den første av disse er alvorlig depressiv lidelse; denne formen for depresjon, men det kan bare skje en gang i livet, forstyrrer en manns evne til å utføre på jobben. Det avbryter også hans sovende og matvaner, samt holder ham fra å virkelig nyte livet.

En mindre alvorlig form for depresjon er disthymic depressiv lidelse. Denne spesielle lidelse manifesterer seg med lengre varighet symptomer, selv om de ikke er så alvorlige at de debilitate et menneske. Det kan imidlertid holde ham fra alle føler seg vel, og kan selv manifest til alvorlig depressiv lidelse i enkelte tilfeller.

En annen type av depresjon er bipolar lidelse. Bipolar lidelse er karakterisert som en person opplever alvorlige oppturer og nedturer, stemninger skiftende dramatisk fra manisk (høy) til depressive (lav), med strekninger av "normal" i mellom. Venstre ubehandlet, kan denne lidelsen føre til en psykotisk tilstand.

En usannsynlig type depresjon hos menn er postpartum depresjon. Tenkte å bli en lidelse manifestert i nye mødre, er forskning som viser at 14 prosent av amerikanske menn utvikler depresjon under partnerens graviditet eller i det første året etter fødselen, problemet spiking når babyer nå 3-6 måneder gammel.

Risiko

Ofte tenkt på som "forkjølelse i psykiatri," depresjon vil påvirke opp til 20 prosent av befolkningen. Og mens kvinner er tre ganger mer sannsynlig at lider av tilstanden enn menn, er frekvensen av menn som opplever depresjon raskt stigende.

Behandling

Menn uttrykker bekymring når det gjelder å søke profesjonell hjelp for deres tilstand, av frykt for at stigma av depresjon vil påvirke deres liv negativt, forstyrrer jobbene sine og relasjoner. Ikke bare menn opplever symptomer annerledes enn kvinner, men de også takle disse symptomene annerledes. Og ofte, de går ubehandlet. Den vanligste behandlingen for depresjon er en antidepressant medisinering. I motsetning til det mange tror, ​​disse er ikke vanedannende legemidler, og mens effektene av et antidepressivt medikament begynner å virke umiddelbart, fordelene av og til merkes ikke i ukevis. Også antidepressiva er bare effektiv i to tredeler av personer som opplever moderat til alvorlig depresjon.