Digidexo.com

Hvordan man kan sammenligne FERPA til HIPAA

Hvordan man kan sammenligne FERPA til HIPAA


Den amerikanske Kongressen vedtok helseforsikring bærbarhet og Accountability Act (HIPAA) i 1996. Loven var ment å forbedre kvaliteten og effektiviteten av det amerikanske helsevesenet. Den viktigste driveren av dette var et push mot elektroniske datatransaksjoner. En annen handling referert til som Family Educational Rettigheter og Privacy Act (FERPA) er også ment å forbedre kvaliteten på helsetjenester transaksjoner gjennom forbedret sikkerhet og retningslinjer for personvern. Forstå forskjellen mellom de to kan være utfordrende.

Bruksanvisning

En sammenligning historien bak begge lover. FERPA er den eldre loven, og ble vedtatt i 1974, mens HIPAA ikke kom sammen frem til 1996 med bruk av elektroniske transaksjoner.

Sammenlign hvem FERPA gjelder og som HIPAA gjelder. FERPA gjelder bare når en elevs medisinske poster er utgitt; det aldri gjelder for ikke-studenter. HIPAA, derimot, gjelder for alle.

Sammenlign når du skal bruke FERPA og når man ikke skal bruke FERPA. Administratorer som arbeider med elevene vil bruke FERPA, som det gjelder for studenter. Helseadministratorer og organisasjoner som bruker elektroniske transaksjoner må bruke HIPAA.