Digidexo.com

Hvordan virker en tånegl Bli inngrodde?

Forebygges Årsaker

Feet holde oss gående hele dagen lang, og de fleste mennesker ikke gi dem den oppmerksomheten de fortjener før de har et problem. En av de vanligste foten plager er en inngrodd tånegl, en tilstand der tånegl vokser inn i neglesengen.

En tånegl kan bli inngrodde av flere grunner. En av de hyppigste årsakene er traumer. Når tåen blir skadet gjennom en skade eller blir stumpet, kan spikeren sprekke eller bli spiker bed kan hovne opp. På dette punktet spiker vekst blir avbrutt, og i stedet for å vokse rett frem neglen vokser inn i huden rundt og under den.

Sko som er for stramme og smale i tå-området kan også føre til en tånegl å bli inngrodde. Som tærne blir presset sammen i flere timer om dagen, blir spikeren skyves ned i sidene av neglesengen, der den vokser inn i huden i stedet for over den.

Fotpleie er nødvendig for å opprettholde pene føtter, men hvis det gjøres feil kan det gjøre deg utsatt for en inngrodd tånegl. Hver tånegl trenger å bli avkuttet slik at kantene er firkantet tvers over toppen, og det bør aldri skjæres kortere enn spissen på tåen, men selv med den. Dersom spikeren er avrundet eller kortere enn tåen, har det en større sjanse til å vokse inn i kjøttet i stedet for over den.

Andre årsaker

De som har tær at kurven ned eller tånegler som vokser på en kurve, vanligvis har denne egenskap for arvelige grunner. Mens man er mer utsatt for en inngrodd tånegl med denne egenskapen, med riktig oppmerksomhet til tånegl vekst en inngrodd kan forebygges.

En tånegl som har en tendens til å vokse tykk kan også lett bli inngrodde. Enten det tykner fra naturlig aldring, en sopp eller fra en hud tilstand, for eksempel eksem eller psoriasis, trenger den spesiell oppmerksomhet. Riktig fotpleie og spiker trimming vil bidra til å hindre den fra å bli inngrodde.

Behandling

En inngrodd tånegl er ikke bare alvorlig smertefullt, men hvis den ikke behandles raskt og riktig det kan vike for alvorlig infeksjon. Det første tiltaket for å prøve hjemme er en fot suge. Bruker veldig varmt vann og salt og suge føttene i 20 minutter, minst to ganger om dagen. Dette ikke bare lindrer smerte, men myker området og lar deg forsiktig skyve tilbake huden. Plasser en smal tannpirker eller bomulls under inngrodde kanten av tånegl. Hvis du opplever drenering fra en infeksjon, sette noen antibiotika salve på den berørte tå og dekke i flere timer eller over natten.

I alvorlige eller gjentatte tilfeller kan legen anbefale kirurgi for å fjerne inngrodde delen av neglen. Hvis du er diabetiker, må du være spesielt oppmerksom på dine føtter. Se din lege med eventuelle problemer som påvirker føttene, og med en inngrodd tånegl.