Digidexo.com

Hva er fordelene med Biotin?

Hva er fordelene med Biotin?


En vannløselig B-vitamin kompleks, er biotin stede i små doser i et begrenset antall matvarer, inkludert brød, egg, cheddar ost, lever, svinekjøtt, laks, bringebær, blomkål og avokado. Biotin kan nytte for din helse på en rekke måter, og friske voksne bør satse på 30 mikrogram vitamin i sitt daglige kosthold. Et supplement kan være nødvendig hvis du ikke spiser kjøtt eller animalske produkter. Snakk med legen din, men før du legger et supplement til din daglige rutine.

Treats Biotin Deficiency

Biotin mangel er en ganske sjelden tilstand, men det finnes. Symptomer på en biotin mangel inkluderer håravfall, tynt hår, endring i hårfarge, depresjon, hallusinasjoner, prikking i ekstremiteter, og utslett rundt nese, munn og øyne, MedlinePlus notater. Personer med risiko for en biotin mangel omfatter røykere, diabetikere, gravide og folk som spiser to eller flere rå eggehviter daglig i flere uker.

Hjelper forbrenne Næringsstoffer

Menneskekroppen trenger biotin å forbrenne og bruke andre næringsstoffer riktig. Biotin spiller en rolle i nedbrytning av matvarer du spiser, men det binder også til visse enzymer som spiller flere roller i bruken av næringsstoffer. For eksempel binder biotin til et enzym som syntetiserer fettsyrer og binder seg til et annet enzym som er ansvarlig for produksjonen av glukose fra ikke-karbohydratkilder også. Biotin hjelper også i metabolismen av aminosyrer og kolesterol.

Fordeler nervesystemet

Mennesker trenger tilstrekkelige mengder biotin for deres nervesystem skal fungere skikkelig, noe som kan forklare hvorfor en mangel kan prikking eller nummenhet i armer og ben. Biotin har et visst ansvar i metabolismen av næringsstoffer som gagner hjernen og nervesystemet celler, ifølge en 2009 artikkel publisert i "European Food Safety Authority." Faktisk kan en biotin mangel i et spedbarn resultere i hjernen og nervesystemet-relaterte utviklingsmessige forsinkelser, artikkelen notater.

Flere fordeler

Et tilstrekkelig inntak av biotin fremmer normal hår vekst og vedlikehold, i henhold til European Food Safety Authority. Tilstrekkelig biotin også fremmer sunn hud som er mindre utsatt for utslett, så vel som opprettholdelse av slimhinnene. Økt biotin kan være nødvendig under svangerskapet fordi visse fødselsskader kan tilskrives biotin mangel, men studier som indikerer dette ble utført på dyr, ifølge Linus Pauling Institute. Biotin kan hjelpe diabetikere ved å regulere blodsukkeret, selv om forskningen er begrenset.