Digidexo.com

Pulsproblemer

Ifølge American Heart Association (AHA), arytmier er "forstyrrelser av den vanlige rytmiske hjerteslag". Enhver forandring fra den normale rekkefølge av elektriske impulser er definert som arytmi. Disse pulseringer kan oppstå for fort, for langsomt eller uregelmessig. Det finnes behandlinger tilgjengelig for å behandle de fire typer av arytmier.

Arytmier

AHA sier arytmier som oppstår i en person med et sunt hjerte generelt har liten innvirkning. Men de kan være et tegn på et alvorlig problem som potensielt kan føre til hjertesykdom eller brå hjertedød.

Når hjertet ikke slå som det skal, er det ikke i stand til effektivt å pumpe blod. Dette kan hindre lungene, hjernen og andre organer fra riktig fungerer.

Flimmer

Atrial fibrillasjon er den vanligste arytmi. The Mayo Clinic sier det påvirker om lag 2 millioner mennesker i USA, oftest eldre. I atrieflimmer, de elektriske signalene i atrial (øvre) hjertekamrene er uorganisert, noe som resulterer i en uregelmessig og ofte rask puls. Den flimrende hjerte unnlater å frembringe den pumpe-virkning som kreves for å bevege blodet ut i kroppen.

Selv flimmer har ingen symptomer, kan det omfatte brystsmerter og hjertebank (en racing, uregelmessig hjerterytme). Atrieflimmer kan korrigeres ved retuning hjertet til sin vanlige rytme med en prosedyre som kalles elektrokonvertering. Dette kan oppnås medisinsk eller elektrisk.

Bradykardi

Bradykardi er når hjertet slår for sakte. Hos voksne er det definert som en hjertefrekvens på færre enn 60 slag per minutt (bpm). Noen ganger voksne som er lite fysisk aktive har en hvilepuls tregere enn 60 BPM og det er ikke problematisk.

Bradykardi kan skyldes problemer med sinoatrial (SA) node, noen ganger referert til som hjertets naturlige pacemaker, metabolske problemer, inkludert hypotermi eller skade forårsaket av hjertesykdom eller hjerteinfarkt. Symptomer kan inkludere besvimelse, tretthet og svimmelhet. Behandling er vanligvis ikke nødvendig. Hvis symptomene er vedvarende eller tilbakevendende, kan bradykardi rettes med en kunstig pacemaker.

Tachycarida

Takykardi er definert som en hjertefrekvens hos voksne som overstiger mer enn 100 slag per minutt (BPM). Ifølge Mayo Clinic noen mennesker med takykardi har hjertesykdom. Andre årsaker er kronisk høyt blodtrykk (hypertensjon) eller skadede hjertemuskulaturen (kardiomyopati).

Symptomer inkluderer en racing eller bankende hjerte, hjertebank, svimmelhet og eventuelt besvimelse. Behandlinger kan omfatte medisiner for å senke pulsen og forebygge blodpropp, en medisinsk enhet, for eksempel en pacemaker eller hjertestarter, og i noen tilfeller kirurgi.

Premature Sammentrekninger

Ifølge Mayo Clinic, ventrikulære (PVC) er ekstra, unormale hjerteslag at de fleste mennesker opplever en eller annen gang i sitt liv. Disse ekstra beats forstyrrer normal hjerterytme, forårsaker du å føle en hoppet beat i brystet. AHA sier hjertet ikke virkelig hoppe over et slag; en ekstra takt kommer tidligere enn normalt.

I de fleste tilfeller er det ikke nødvendig og livsstilsendringer som å eliminere tobakk og koffein vil være tilstrekkelig behandling. Betablokkere som ofte brukes til å kontrollere høyt blodtrykk og hjertesykdom kan hjelpe kontroll symptomer.


relaterte artikler