Digidexo.com

Hvordan finne Vitamin B-12 i Foods

Hvordan finne Vitamin B-12 i Foods


Kroppen din trenger vitamin B-12 for å fungere skikkelig. Du må B-12 for å skape blod, for å holde nervesystemet sunt og for å hindre nevrologiske skader. Følg disse tipsene for å finne vitamin B-12 i mat slik at du kan vedlikeholde din helse.

Hvordan finne Vitamin B-12 i Foods

•  Finn B-12 i protein dyr. Spis kjøtt som oksekjøtt, svinekjøtt, skinke og kylling for å få daglige doser av B-12. Du kan finne B-12 i alle kutt av oksekjøtt inkludert biff, stek og kjøttdeig.

Legg ved leveren i kostholdet ditt. Leveren ble en gang brukt for å holde folk med B-12 i live når kroppene deres ikke klarte å produsere nok av sitt eget B-12 vitamin.

Cook en servering av fjærfe eller fisk, som er en annen måte å inkludere B-12 i kostholdet ditt. Spis kylling, kalkun, laks eller tunfisk.

Spis et egg om dagen. Du kan steke, damp, posjere eller krafse egg for å sikre at du får din nødvendig dose av B-12. Du kan også finne denne vitamin i meieriprodukter som melk, yoghurt eller krem. Drikk en kopp hel melk eller spise en kopp yoghurt daglig.

Kjøp mat som er beriket med B-12 som kornblanding eller melk.

Kontroller at babyer får B-12 ved å gi dem morsmelk. The B-12 overføringer til barnet gjennom morsmelk fra protein i din egen kropp.

Suppler kosthold med planter som alger og tang. Disse matvarer inneholder noe vitamin B-12, men ikke nok til å gi alle B-12 du trenger.

Spis mat som inneholder folsyre som grønne bladgrønnsaker for å hindre at B-12 nivåer fra slippe. Kroppen din trenger vitamin B-12 og folsyre for å opprettholde tilstrekkelig vitamin nivåer.

Hint

  • Få testet av en lege for å finne ut om du har en B-12 mangel.
  • Kroppen din kan ikke få vitamin B-12 fra mat hvis du har pernisiøs anemi. Hvis du har denne lidelsen, må du få B-12 skudd for å holde seg i live.