Digidexo.com

Vitaminer i vegetabilske matvarer

Det er en god grunn for at dine foreldre og lærere fortalt deg å spise grønnsaker. Det viser seg at de er rike på mikronæringsstoffer, eller vitaminer, som gjør alt fra å forebygge sykdom og fremme helbredelse for å hindre fødselsskader og holde huden ser yngre. Men mens en grønnsak kan ha et høyt innhold av vitaminer for å starte, hva skjer med den etter at den er ute av bakken i betydelig grad kan endre dens ernæringsmessige verdi. Derfor spiser dem i form nærmest hvordan de kom ut av bakken og spise grønnsaker som er i sesong er de beste måtene å få mest mulig ut dem.

Hva er vitaminer?

Vitaminer er næringsstoffer som arbeider for å hjelpe kjemiske reaksjoner som finner sted inne i kroppens celler. Ordet vitamin kommer fra "vital" og "aminosyre". Vital måte avgjørende for livet. Vitaminer er nødvendig for kroppen å utføre funksjoner som trengs for å opprettholde livet. Aminosyrer er byggesteinene i proteiner. De 13 vitaminer er klassifisert som fettløselige og vannløselige, og begge typer er funnet i grønnsaker. De fettoppløselige vitaminer er A, D, E og K. De vannløselige vitaminer er C, og de gjenværende B-vitaminer.

Fordeler

Ikke bare vitaminer bistå med cellulære funksjoner som metabolisme og reproduksjon, de også hjelpe kroppen med bekjempelse av infeksjoner fra virus og bakterier. De kan også bidra til å forebygge sykdommer utvikler i kroppen. For eksempel, vitaminer hjelper til effekten av bekjempe frie radikaler som fører til utvikling av dødelige kreftformer. Grønne grønnsaker er kjent for disse sykdommen kjemper antioksidanter i form av fytokjemikalier. Hver vitamin er så viktig at en mangel på bare en av dem kan føre til død eller sykdom. Vitaminer er også gunstig for skjønnhet og opprettholde et ungdommelig utseende. En vitamin mangel kan føre til tørt hår, sprø negler og matt hud.

Beløp

Kroppen trenger en annen mengde av hver vitamin hver dag. Den uniform måleenheten for disse beløpene kalles IE eller internasjonal enhet. Vegetabilsk ernæring etiketter kan liste opp vitamininnholdet i milligram eller mikrogram. Det anbefalte beløpet som trengs varierer etter kjønn, alder, medisinske tilstander som graviditet. Mengden av vitaminer i hver grønnsak påvirkes av lagring, håndtering og forberedelse. Jo lenger en vegetabilsk er tilberedt og lenger den reiser før det spises, desto lavere er mengden av vitaminer vil det ha tilgjengelig for å bli absorbert.

Absorpsjon

Bare fordi en grønnsak har vitaminer i det, betyr ikke at du kan få dem inn i kroppen din. Det er flere faktorer som påvirker hvor mye av de vitaminene du kan absorbere fra en grønnsak. Visse medisiner kan begrense næringsopptak. Dessuten kan andre mat og drikke begrense absorpsjon. Koffein er ett eksempel som begrenser opptaket av vitamin A og noen av B-vitaminer. Derfor, for å få de fleste vitaminer ut av grønnsaker, vente til mellom måltidene for å ha koffeinholdige drikker.

Farge

En grønnsak farge er den beste måten å forutsi hva vitaminer det er rikt på. Matvarer med samme farge har veldig lik næringsinnhold. Oransje matvarer er rike på vitamin A og forbedre synet. Lilla grønnsaker har anti-aging effekt og fremme hjerte og blodkar helse. Røde grønnsaker forebygger kreft og hjertesykdommer.