Digidexo.com

Vannkopper Vaksinering bivirkninger

Vannkopper Vaksinering bivirkninger


Vannkopper er en smittsom sykdom som forekommer oftest hos barn. Det resulterer i ubehagelige symptomer som feber, slapphet og kløende blemmer. Vannkopper vaksinen ble introdusert i 1995 og siden da antall smittede har falt. Som med alle vaksiner, er det en risiko for bivirkninger, hvorav noen er mild og andre av disse er mer alvorlig.

Ømhet på injeksjonsstedet

Den mest vanlige bivirkning av varicella-vaksine er svak rødhet, smerte og hevelse på injeksjonsstedet. Dette berører om lag én av fem barn og en i hver tredje ungdom og voksne, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Fever

Om lag en av 10 personer vil oppleve feber snart etter å ha mottatt vannkopper vaksinasjon. Feberen er generelt lav kvalitet og kan bli løst med over-the-counter medisiner som paracetamol eller ibuprofen.

Utslett

Omtrent én av 25 personer som får injeksjon vil oppleve et utslett. Det kan vises hvor som helst på kroppen og ligner ikke faktiske vannkopper blemmer. Utslettet kan oppstå på dagen av vaksinasjon eller opptil en måned senere. Det er vanligvis mild og kortvarig.

Mindre hyppige bivirkninger

Andre mer alvorlige bivirkninger inkluderer lungebetennelse, beslag og anafylaksi. Anafylaksi er en alvorlig og livstruende allergisk reaksjon som forårsaker mange symptomer som oppkast, kortpustethet og forvirring. Alle som opplever disse bivirkningene bør søke medisinsk behandling umiddelbart.