Digidexo.com

Psyllium Fordeler

Psyllium kommer fra frøskall av Plantago ovata (felles navn Desert Indianwheat). Det er en utmerket kilde til løselig kostfiber. Psyllium finnes i mange fiber eller avføringsmiddel slik som Metamucil-produkter. De frøskall er også en viktig komponent i naturlig kolon cleansings, fordi fiber absorberer bygget opp avfall og fjerner den fra tykktarmen, noe som åpner for sunnere fordøyelse og generell helse.

Funksjon

Psyllium er en av de mest effektive urter for vekttap og fordøyelsescleansings. Psyllium gir fiber, spesielt lav-karbohydrat diett planer. Selv om en low-carb diett begrenser mengden av hele korn, frukt og frokostblandinger du spiser, vil ta en psyllium supplement gi deg fiber er nødvendig for å bedre fordøyelsen og holde opp forbrenningen din. Psyllium gir 71 gram løselig fiber for hver 100 gram av urten.

Funksjoner

På grunn av det høye antallet fiber i hver porsjon, soaks psyllium opp overflødig vann fra tarmen, rense systemet og gi lindring av tarmproblemer som diaré. Mengden fiber i psyllium arbeider også for å redusere oppblåsthet og forstoppelse. Selv psyllium bulks opp avfallet, det øker sin produksjon, slik at det å bidra til å fjerne tarmen og kolon og lindre forstoppelse. Psyllium kommer i pulver eller kapselform.

Andre bruksområder

Psyllium hjelper også lavere skadelige nivåer av kolesterol, og samtidig opprettholde eksisterende nivåer av sunne kolesterolet. Gallestein kan forhindres gjennom et regelmessig inntak av psyllium, siden den bidrar til å rense fordøyelseskanalen og hindrer steiner fra å dannes.

Fordeler

Psyllium blir noen ganger brukt for behandling av irritabel tarm syndrom. Men siden lidelsen er stressrelatert, bør du rådføre deg med legen din om alternative behandlinger for å håndtere det på lang sikt. Psyllium også er ofte anbefalt for personer som lider av andre sykdommer som forårsaker diaré, slik som Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt.

Advarsel

Som med alle naturlige urter, bør psyllium ikke brukes hvis det er hindringer i fordøyelseskanalen. Hvis du har diabetes, bør du ikke bruke psyllium fordi det kan endre blodsukkernivået.

Siden psyllium er et fiber, bør du drikke minst 64 gram vann hver dag for å holde fra å bli dehydrert. The fiber absorberer vann fra avfall og tarmene, så det er viktig å etterfylle vann for jevn fordøyelse og generell helse.