Digidexo.com

Bivirkninger av psykofarmaka

Psykotrope medisiner er definert av Medicine.net som noen medisiner kan påvirke sinnet, følelser og atferd. Som disse medikamentene endre kjemien i hjernen, har de vanligvis føre til en oppstilling av bivirkninger som varierer fra medikamenttype. Psykofarmaka er tatt av millioner av mennesker over hele landet for en rekke årsaker, og hver har sine egne bivirkninger, noen mer alvorlig enn andre. Derfor er det viktig å kjenne til bivirkninger av psykotrope medisiner du tar.

Antidepressiva

Langt og bredt, de mest foreskrevne psykofarmaka er antidepressiva. Faktisk, melder CNN.com at i 2005, 2,4 milliarder medikamenter foreskrevet i besøk til leger og sykehus 118 millioner var for antidepressiva. Dermed antidepressiva er den mest foreskrevne medisiner i USA. Antidepressiva endre hjernens kjemi ved enten å påvirke serotonin, dopamin eller noradrenalin. Serotonin er langt den mest berørt neurotransmitter disse medikamentene arbeide på. Selektive serotonin reopptakshemmere handle ved å øke mengden av serotonin i hjernen ved å blokkere reseptorer fra å ta det tilbake igjen.

Selv om effektiv, disse stoffene er ikke uten sine bivirkninger. Ifølge clinicaldepression.com, bivirkninger inkluderer, men er ikke begrenset til: tørr munn, uklart syn, forstoppelse, urinretensjon, sedasjon, søvnforstyrrelser, vektøkning eller tap, hodepine, kvalme, uro, manglende evne til å oppnå orgasme, nedsatt libido og angst.

Sentralstimulerende

En annen familie av psykotrope ofte foreskrevet er sentralstimulerende midler, eller "psykostimulerende." Disse kraftige legemidler er foreskrevet for ADD, ADHD, narkolepsi og andre forhold som bestemmes av legen din. I ADD / ADHD pasienter, disse stoffene virker ved å stimulere en allerede stimulert hjernen skape en "avbryter" effekt som resulterer i en faktisk beroligende på sinnet. Disse stoffene også brukes til å behandle narkolepsi, en lidelse som plasserer mennesker i fare for å sovne til enhver tid. Med sentralstimulerende midler, kan de kjøre bil og bruke maskiner trygt uten frykt for å sovne.

Disse medikamenter er imidlertid ikke uten bivirkninger. Psychdrugs.com lister opp bivirkninger forbundet med disse stoffene som: angst, nervøsitet, uro, søvnløshet, tap av matlyst, økt hjertefrekvens, synsproblemer, kvalme, halsbrann og i alvorlige tilfeller, til hjerteproblemer som kan resultere i behov avvikle deres bruk.

Antipsykotika

Antipsykotika, som antidepressiva, jobbe på hjernen ved å endre kjemien. I motsetning til antidepressiva, men disse stoffene utgjøre mer alvorlige bivirkninger, og langvarig bruk har vist seg å føre til varige skader på nervesystemet. Brukt til å lindre psykose (auditive og visuelle hallusinasjoner), kan disse stoffene utgjøre alvorlige bivirkninger som hjerteproblemer, sedasjon, bevegelige lidelser, dystoni (muskelkramper), akatisi (ufrivillige muskelbevegelser i bena), parkinsonlignende symptomer, og tardive dyskinesi (overdreven bevegelse av tungen, leppene og kjeven (rethink.org). Disse stoffene ta en toll på kroppen, men for mange schizofrene, kan være det minste av to onder som livet med hallusinasjoner er ekstremt uutholdelig og farlig.

Benzodiazepams

En annen svært vanlig foreskrevet psykotrope medikamenter er de benzodiazepams. Benzodiazepam medisiner er den eldste av de psykotrope familien og kan lage ganske alvorlige bivirkninger, så vel som psykisk og fysisk avhengighet. På grunn av dette faktum, leger foreskrive dem med mye frykt. Benzodizepams, sedativa brukes til søvnløshet, angst og et bredt spekter av andre psykiske lidelser, kan ikke stoppes uten avvenning off dem. Hvis stoppet brått, disse stoffene føre til fysiske abstinenssymptomer som kan føre til pågripelse. Den sentrale nervesystemet blir avhengig av disse stoffene, og kan ikke reagere riktig på egen hånd uten å sakte redusere dosen i et forsøk på å avslutte bruken helt. Disse medikamentene også føre til overdreven tretthet, svimmelhet, svekket hukommelse, depresjon og avhengighet.

Tips

Selv om psykotrope medikamenter kan utgjøre alvorlige bivirkninger, er deres effekt sterk, og de hjelper mange mennesker komme gjennom hverdagen uten problem. Hvis du er foreskrevet en psykotrope medikamenter uansett grunn, som med alle medisiner, er det viktig at du undersøker og lære av det aktuelle stoffets bivirkninger potensielle. Utdanning er nøkkelen når begynner et medikament diett av enhver type og psykotrope er ikke annerledes.

Dersom noen bivirkninger av å ta disse stoffene påvirke livet ditt på en negativ måte, er det viktig å diskutere dem med legen din.