Digidexo.com

Hva er botemidler for en hiatal brokk

Hva er botemidler for en hiatal brokk


En hiatal brokk (eller hiatus brokk) oppstår når en del av magen kaster oppover i esophageal åpningen i mellomgulvet. De fleste hiatal brokk er små og ikke forårsake noen symptomer, men større funn kan gi kronisk sure oppstøt og halsbrann.

Antacida

Mens medisiner for hiatal brokk kan lindre symptomer, har de ikke gi en permanent kur. Antacida (for eksempel, Maalox og rolaids) redusere acid reflux ved å nøytralisere syrer i magen, men de behandler ikke esophageal betennelse.

H-2-reseptorblokkere

H-2-reseptorblokkere (for eksempel Pepsid AC og Zanatc) bremse produksjonen av syre i magen, men de gir ikke rask lindring som syrenøytraliserende.

Protonpumpehemmere

Proton pumpehemmere (slik som Prolisec ATC) blokkere produksjonen av magesyre, noe som gjør det mulig for betennelse i spiserøret til å gå nedover.

Kirurgi

I noen tilfeller kan hiatal brokk blitt så stor at den ikke reagerer på medisiner. I slike tilfeller er det eneste alternativet er kirurgisk rekonstruksjon av membranen.

Livsstil

Du kan gjøre noen endringer i livsstil for å redusere virkningene av hiatal brokk relaterte symptomer: Spis mindre måltider, unngå å ligge ned etter måltider, slutte å røyke, og redusere vekten.