Digidexo.com

Hva er sunne måter å få vekt?

Økende vekt uten å skade kroppen din krever en økning i mengden kalorier du forbruker daglig, høyere karbohydratforbruket og redusere inntaket av mettet fett inntak. Ifølge "The Body Sculpting Bibelen for menn," målet for å få vekt er å gi kroppen din med nok kalorier til å få ekstra pounds uten å laste opp på skadelige fettstoffer og konserveringsmidler.

Calorie Økning

Anbefalt daglig inntak av kalorier for menn er omtrent 2500 og 2000 for kvinner. Du bør spise 500 flere kalorier per dag for å bulk opp. Kaloriinntaket bør øke med 500 hver uke - men ikke høyere enn 3500 kalorier daglig. Dine måltider bør øke til seks måltider om dagen, og bør spises rundt samme tid hver dag. Kalorier bør spres ut jevnt, med frokost på rundt 500 kalorier og din siste sen snack på rundt 300 kalorier.

Karbohydrater

Karbohydrater gir energi til kroppen din, og når forbrukes i masse mengder kan føre til vektøkning. Enkle karbohydrater finnes i raffinert sukker og frukt raskt gi energi, men gir liten næringsverdi. Forbruker enkle karbohydrater ikke fyller deg opp, og du må spise mer mat for å føle full. Enkle karbohydrater føre til at insulinnivået til å stige og anses farlig hvis du er en diabetiker eller borderline diabetiker. Komplekse karbohydrater finnes i hel-hvete brød og pasta, havrekli, havregryn og grønnsaker som poteter og korn. Komplekse karbohydrater tar lengre tid å bryte ned i magen din og la deg følelsen full for lengre perioder av gangen. Når du oppretter dine daglige måltider, bør stivelse (karbohydrater) delen være høyere enn kjøtt og nonstarchy vegetabilske deler.

Mettet fett

Mettet fett fører til vektøkning, men det er ikke sunt fordi det kan føre til fedme, høyt kolesterol, diabetes og hjertesykdommer. Ifølge ekspertene ved Mayo Clinic, kan mettet fett som finnes i rødt kjøtt, fjærfe, meieriprodukter og smør. Begrens inntak av fet mat ved å erstatte dem med sunne alternativer. Hvis du vil ha protein uten kjøtt, fisk er en sunn erstatning som gir flere næringsstoffer omega-3 fettsyrer og protein. Protein er en viktig ingrediens i å bygge muskler og vev skade reparasjon. Omega-3 fettsyrer hjelpemiddel i å senke kolesterol og høyt blodtrykk.