Digidexo.com

De beste protein Foods

De beste protein Foods


Protein er viktig for god helse. Det gir nødvendige byggesteiner for blod, bein, muskler, hud og brusk. Protein hjelper deg å lage enzymer og hormoner som er avgjørende for kroppens mest grunnleggende funksjoner. Mens det er flere proteinkilder er tilgjengelige, og noen er bedre enn andre. Lære om hvor mye protein og hva slags protein kroppen trenger vil hjelpe deg å gjøre de mest næringsrike mat valg.

Funksjon

Protein mest betydningsfulle funksjon er å øke, vedlikeholde, reparere og gjenopprette kroppens vev. Muskler og organer består nesten utelukkende av protein, som er noen av dine hormoner. Antistoffer og hemoglobin, som leverer livsviktig oksygen til blodceller, er også produsert av protein. Proteiner i kroppen din blir stadig brutt ned av de enkleste funksjonene i kroppen din, og må fornyes for deg å holde deg frisk. Protein hjelper også at du føler deg mett, slik at du inntar færre kalorier og fremdeles føler deg full.

Typer

Som spedbarn, fikk vi alle proteinet våre raskt voksende organer som trengs fra våre mødres morsmelk eller formelen vi var lei. Bortsett fra dette, er det i hovedsak to typer proteiner. Den første er protein som stammer fra en dyrekilde. Dette kan være kjøtt, fisk, fjærkre, sjømat, egg eller meieriprodukter som melk og yoghurt. Den andre type protein kommer fra plantekilder. Disse inkluderer belgfrukter, nøtter, frø, korn og til og med visse frukter og grønnsaker.

Effekter

Protein trenger ikke å være høyt i fett eller kolesterol for å være effektive. De beste protein matvarer er lav i mettet fett. Hvitt kjøtt fjørfe som kylling og kalkun er gode valg. Fjern eventuelle hud før du spiser kjøtt, som det er lastet med fett. Belgfrukter som linser, tofu og kidneybønner er fantastiske, vegetariske valg som er også vanligvis svært rimelig. Sjømat som tunfisk og laks er gode proteinkilder. De er høy i hjerte-sunt omega-3 fettsyrer også.

Betraktninger

I henhold til Food and Drug Administration, anbefalt daglig inntak av proteiner er 0,8 gram protein for hver 2.2 pounds av kroppsvekt. Dette betyr at hvis du veie 180 pounds, krever kroppen din ca 65 gram protein hver dag. En 120-kilos person bør spise ca 44 gram magert protein hver dag. For å finne ut hvor mye protein du trenger, dele vekten med 2,2, og deretter multiplisere dette tallet ganger 0.8.

Fordeler

Spis små porsjoner med magre proteiner gjennom dagen for å holde fyldigere, har mer energi og gir byggesteiner kroppen din trenger. Det finnes enkle måter å innlemme protein i måltider og snacks. Spre peanøttsmør på toast til frokost, eller på epleskiver for en søt, crunchy ettermiddag snack. Fullkorn kjeks eller frukt og fettfattig ost er en annen utmerket snack alternativ. Toppen en salat med grillet kylling til lunsj, eller spise magert kalkun skiver på hele korn brødet. Layer frukt med fettfattig yoghurt eller cottage cheese for en dessert kroppen din vil sette pris på.