Digidexo.com

Hvordan lese mat etiketter for karbohydrater

Hvordan lese mat etiketter for karbohydrater


Verdien av karbohydrater til kroppen ikke kan ignoreres. De er den viktigste drivstoff kilde som driver kroppen gjennom daglige aktiviteter. De er også ansvarlig for riktig hjernens funksjon, og de er også kilden til kostfiber. Med det blir sagt, det er folk som må se sine carb inntak av ulike årsaker, for eksempel å være på en lav carb diett, eller fordi de har diabetes eller annen blodsukker tilstand. Uansett årsak kan være, ved å forstå mat etiketter du kan finne ut nøyaktig hvor mange karbohydrater du får.

Hvordan lese mat etiketter for karbohydrater

•  Finn ut servering størrelse. Hver ernæringsmessige etiketten på en pakke kommer til å ha en servering størrelse og mengde porsjoner per container. Se etter denne første.

Finn den totale karbohydrater. Se på etiketten for den delen som sier "total karbohydrater." Dette vil være det beløpet som er i en servering.

•  Bestem det totale antall karbohydrater for å bli fortært. Ta den totale karbohydrater og multipliser med mengden porsjoner du skal spise. For eksempel, hvis en pose med pretzel blanding har 19g karbohydrater per 1/2 kopp servering, og du har en kopp eller to porsjoner, vil du spise 38 gram totalt karbohydrater.

Trekk fiber. Fiber er en ikke-slag karbohydrat. Dette betyr at det ikke har noen virkning på blodsukkernivået, og det blir ikke fordøyes av kroppen. Så finn den delen som sier "kostfiber." Multipliser dette tallet med mengden porsjoner du skal spise.

Trekk sukkeralkoholer. Sukkeralkoholer er også ikke-impact karbohydrater og de kan bli trukket fra den totale carb teller, også. Multiplisere dem av mengden porsjoner du vil spise.

Nå får du endelig opptelling. Ta den totale mengden karbohydrater og trekke fra fiber og eventuelle sukkeralkoholer at det kan være. Du har nå brukbare eller "netto" karbohydrater for produktet. For eksempel: En tre-serving produkt med 12 karbohydrater per porsjon, 2g fiber per servering og 3g av sukkeralkoholer ville komme ut til 36g, 6g og 9g, henholdsvis, hvis du skulle spise alle tre porsjoner. Hvis du trekker fra fiber og sukkeralkoholer, så får du 21 netto karbohydrater.

Hint

  • Noen sukkeralkoholer du kan se på pakkene er mannitol, sorbitol og xylitol. De er vanligvis i elementer som godteri, kjeks og energibarer. Netto karbohydrater er det motsatte av non-impact karbohydrater. Dette er karbohydrater som kroppen din faktisk ikke bruker.