Digidexo.com

Årsaker til blindhet & Low Vision

Årsaker til blindhet & Low Vision


Blinde og svaksynte har en rekke årsaker som spenner fra smittsomme sykdommer til genetiske lidelser. Andre faktorer som inntak av farlige stoffer og tilsiktet skade også står for en rekke av de menneskene i verden som er blinde. Et stort antall av de situasjoner som forårsaker disse problemene kan forebygges eller fast med bedre helsetjenester alternativer, spesielt i utviklingsland.

Sykdommer

Ifølge Verdens helseorganisasjon, de fleste av blinde mennesker rundt om i verden lidd synstap på grunn av forebyggende og behandles sykdommer eller underernæring. Nesten 50 prosent av all blindhet er forårsaket av grå stær, mens Grønn stær og makuladegenerasjon står for om lag 20 prosent.

Unormalt

Skade på øyet er den ledende årsak til blindhet i USA, ifølge American Foundation for the Blind. Skade på occipital lapp og synsnerven kan føre til blindhet og synstap på ett eller begge øyne.

Genetiske defekter

En rekke genetiske lidelser utgjør også blindhet og synstap. Albinisme, Leber er medfødt amaurosis og Bardet-Biedl syndrom er de primære gjerningsmennene. Selv om menneskelige genom kartlegging har avdekket visse DNA-trådene, har genetisk terapi hittil ikke vært i stand til å kurere disse problemene.

Kjemisk skade

Visse kjemikalier, ved inntak kan føre til blindhet. Det mest vanlige eksempel er metanol, som er mildt giftig, men ofte brukt som en erstatning for alkohol. Det fordeler seg med formaldehyd og maursyre, noe som fører til blindhet hos mennesker.

Forsettlig blindhet

I tilfeller av straff eller tortur, blindhet i ett eller begge øyne har vært brukt i århundrer som en form for rettferdighet eller hevn. Det har også vært rapporter om folk forblinder seg for religiøse eller kulturelle grunner.