Digidexo.com

De beste måtene å øke metabolismen

Metabolisme er prosessen kroppen bruker til å bryte ned drivstoff som energi. En raskere metabolisme brenner mer kalorier, men som vi blir eldre, bremser vår metabolisme naturlig. Helsepersonell anbefaler diett og mosjon i de fleste tilfeller for å lette vekttap. Men det finnes måter å lure kroppen til å brenne flere kalorier uten å ta deg ut av din daglige rutine.

Spis frokost

Samantha Heller, en bidragsyter til Health Magazine, anbefaler ikke å hoppe over frokosten. Ved å spise en sunn frokost - som Heller beskriver som en kombinasjon av hel-korn korn og frukt, hel hvete toast og peanøttsmør eller yoghurt og en håndfull granola - du er 10 prosent mer sannsynlig å øke din hviler stoffskiftet. Du er også mindre sannsynlighet for å utvikle diabetes og fedme.

Få styrke

En annen måte å øke metabolismen er gjennom styrketrening, som retter seg mot muskelvev, ifølge Mayo Clinic Katherine Zeratsky, en ernæringsfysiolog. Muskelvev forbrenner mer kalorier enn fettvev, så øvelser ved hjelp av håndholdte vekter, motstand rør eller andre motstander vil brenne fett, øke muskel og øke stoffskiftet.

Vitaminer

Heller anbefaler B-vitaminer og magnesium for å øke metabolismen. Mangel på B-vitaminer kan føre til tretthet og et fall i stoffskiftet. Heller sier du kan også få B-vitaminer fra matvarer som spinat, asparges, mørkere bønner som marineblå og soya bønner, melon, brokkoli, fisk, fjærkre og egg. Magnesium er benyttet i mer enn 300 kroppens funksjoner, inkludert metabolisme. Hvis du ikke kan ta en magnesium vitamin, spiser mat som spinat, kveite, mandler, cashewnøtter, peanøtter, soyabønner, hele korn frokostblandinger, havregryn, black-eyed peas og linser.

Snacking

Heller sier at å spise sunn snacks i snack-sized porsjoner i mellom måltidene kan redusere overspising og i forlengelsen, apati. Det er lurt snacks høy i sunne karbohydrater og proteiner, inkludert peanøttsmør og bananer, trail mix, hummus, epler, baby gulrøtter eller lav-fett cheddarost. Disse typer matvarer kan tilfredsstille en appetitt, regulere blodsukkeret og øke energi.

Kalorier

Heller sier slashing kalorier fra kostholdet ditt faktisk kan senke stoffskiftet fordi kroppen din vil ha mindre drivstoff reserver å trekke fra. Kroppen går også inn i sparemodus, og det betyr at karbohydrater og fett du prøver å brenne av bli lagret i stedet. Heller anbefaler deg i stedet spise regelmessige måltider og sunn snacks når det er nødvendig for å holde kroppen drevet hele dagen, og dermed holde stoffskiftet opp.