Digidexo.com

Kaloriinntak for vekttap og fedme

Kaloriinntak for vekttap og fedme


Nesten en tredjedel av den amerikanske befolkningen er overvektige. En studie av Verdens helseorganisasjons Center for Obesity Prevention fant at den viktigste årsaken til den økende forekomsten av fedme er økt kaloriinntak - ikke redusert fysisk aktivitet, som vanligvis oppfattes. Fedme er definert som å ha en body mass index (BMI), et forhold mellom vekt og høyde, på over 30. En sunn BMI er 18,5 til 24,9.

Viktigheten av å kontrollere fedme

Fedme har blitt identifisert som en årsak til mange dødelige sykdommer, blant annet hjertesykdom, høyt blodtrykk, type 2 diabetes og kreft.

Ideell kaloriinntak

Mat gir energi når fordøyd. Denne energien er uttrykt i form av calories.The ideelle daglige kaloriinntak for en person som er avhengig av en rekke faktorer, inkludert alder, høyde og aktivitetsnivå. For eksempel, en 30-år gammel mann med en moderat aktiv livsstil (30 til 60 minutter med moderat fysisk aktivitet hver dag) trenger ca 2600 kalorier om dagen, ifølge mypyramid diagrammet utarbeidet av US Department of Agriculture. En kvinne på samme alder og aktivitetsnivå trenger ca 2000 kalorier om dagen. En rekke nettsteder, som for eksempel The Daily Plate, tilbyr caloric behov kalkulatorer. Skriv inn din alder, høyde og aktivitetsnivå, og kalkulatoren forteller deg hvor mange kalorier du trenger å konsumere hver dag. For å gå ned i vekt, må du opprette en kalori underskudd - brenner mer kalorier enn du forbruker.

Ulemper med svært lav kalori dietter

Ekstremt lav-kalori diett kan være både usunn og mot sin hensikt, som de utløse en sult svar. Denne reaksjon fører til at kroppen for å senke dets metabolisme og brenne muskelmasse snarere enn fett.

Low-Calorie Foods for vekttap

Ikke bare telle kalorier. Fokusere på å spise en balansert redusert calorie diett som vil holde deg frisk og gi deg den energien du trenger for fysisk aktivitet. Konsumere mat så nær sin naturlige tilstand som mulig. Legg "negativ-kalori" matvarer i kostholdet ditt. Disse leverer næringsstoffer, gir energi og holder deg mett uten å legge til din waistline. Epler, jordbær, agurk, selleri, gulrøtter og rødbeter er bare noen av de matvarene du kan spise fritt.

Drikkevarer

Vann, te og svart kaffe har ingen kalorier, noe som gjør dem bedre valg enn sukkerholdig brus, søtet drikke og alkohol. Drikker masse vann og andre kalorifrie drikkevarer til måltidene og utover dagen vil hjelpe deg å føle deg full og hjelpe til med vekttap.