Digidexo.com

Kryss tyfus behandling hos barn

Kryss tyfus, ofte referert til som Rocky Mountain flekket feber, er en alvorlig sykdom som kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet. Mens barna kan være vanskeligere å diagnostisere, sitt immunforsvar ofte bidra til å sikre full gjenoppretting. Følgende er mer informasjon om flått tyfus og dens behandling, særlig knyttet til barn.

Tick ​​tyfus Forklart

Kryss tyfus er den mest alvorlige flåttbåren sykdom i USA, som stammer fra en bakteriell infeksjon som kalles Rickettsia rickettsii. Det kan kun inngås gjennom bitt av en infisert flått. Selv om sykdommen ble først oppdaget i Rocky Mountain-regionen, er de fleste tilfeller i dag sett i North Carolina, Oklahoma og sør-atlantiske regionen av USA.

Forebygging av flåttbitt og kontrollerende flått rundt hjemmet er de beste former for forebygging, ifølge CDC.

Symptomer på Tick tyfus

Fordi tick tyfus er uspesifikke og ligner mange andre sykdommer, er diagnosen vanskelig. De tre mest vanlige co-forekommende symptomer inkluderer feber, utslett og en fersk flåttbitt. Inkubasjonstiden er fem til ti dager så de fleste pasienter ikke besøke sin lege før den første uken av symptomer. Første symptomene på flått tyfus inkluderer feber, hodepine, muskelsmerter, kvalme, oppkast og nedsatt appetitt. Et utslett vil begynne å utvikle to til fem dager etter utbruddet av feber (dette skjer raskere hos barn enn hos eldre pasienter). Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), starter utslett ut ved å presentere med små, flate, rosa-farget flekker (macules) på ankler, underarmer og håndledd. Når trykket er brukt til stedene, de macules slå blek og deretter bli hevet på huden.

Hvis venstre udiagnostisert og ubehandlet, vil utslettet forverres til en rød, prikket utslett rundt seks dager fra symptomdebut og smerter i magen, diaré og leddsmerter vil utvikle seg. Et flertall av pasientene vil se utslett på håndflatene og fotsålene.

Tick ​​tyfus kan være en svært alvorlig sykdom, som ofte krever sykehusinnleggelse. Mer alvorlige tilfeller kan påvirke luftveiene, sentralnervesystemet, nyre, eller gastrointestinale systemer, ifølge CDC.

Behandling Tick tyfus

Selv om en laboratoriebekreftelse av flått tyfus er nødvendig, bør behandlingen ikke vente til en bekreftelse er mottatt. Dersom foreldrene og legen mener at barnet har tick tyfus, så bør behandlingen starte umiddelbart. Doksycyklin (eller et annet antibiotikum i tetracyklin-klassen) er den vanligste behandlingen, med doseringsmengde varierer avhengig av vekten til pasienten. Medikamentet blir administrert to ganger daglig, om lag 12 timer fra den siste dose, og vil fortsette i minst 3 dager etter feber har sunket. Lengden av behandlingen er vanligvis fem til 10 dager, avhengig av alvorligheten av symptomene. Det er forventet at feberen vil avta i løpet av 24 til 72 timer fra begynnelsen av behandlingen, selv om en mer alvorlig sak med skade på flere organsystemer vil ta lengre tid å avta.