Digidexo.com

Kan du miste vekt ved å kutte kalorier?

Kontrollere vekten i kroppen egentlig dreier seg om tilbud og etterspørsel. Hvis du gir kroppen mer enn den trenger, vil den lagre ekstra for senere bruk. Hvis du gir mindre enn det som er nødvendig på en daglig basis, vil kroppen bruke disse butikkene, og du vil miste vekt. Trening hjelper også ved å øke den grunnleggende mengde energi kroppen trenger hver dag.

Grunnleggende Vekttap Prinsipp

Hver dag tar vi i kalorier gjennom maten vi spiser. Disse kaloriene gi den energien kroppen trenger for å fungere. Hvis vi tar i mer enn vi trenger, kroppen lagrer disse ekstra kalorier for senere bruk, noe som resulterer i vektøkning. Hvis vi ikke tar i nok, vil kroppen bruke det som ble lagret på et tidligere tidspunkt, noe som resulterer i vekttap.

Kalori behov

Ditt daglige kaloribehov er faktisk antall kalorier kroppen din trenger for å opprettholde sin nåværende vekt. Det nøyaktige antallet varierer fra individ til individ, men for de fleste moderat aktive voksne det faller mellom 2000 og 3000. Kalkulatorer er tilgjengelig på nettet for å hjelpe deg mer nøyaktig bestemme dine eksakte krav.

Overskudd og underskudd

Arbeide fra din base kalori kravet, kan du kontrollere vektøkning eller vekttap ved å opprette en kalori overskudd eller underskudd. Det er ca 3500 kalorier i en kilo kroppsfett. Opprette en 500 kalori per dag underskudd i kosten vil føre til at du mister ett pund per uke. Derimot, hvis du tar i 500 flere kalorier enn du trenger hver dag, vil du få en kilo per uke.

Dette er også hvor trening kan bidra vesentlig til vekttap. Fysisk aktivitet er mer energikrevende, og resulterer i en høyere basiskaloribehovet. Du kan lage den samme 500 kalori underskudd ved å kutte 300 kalorier fra kosten din og gå å brenne en ekstra 200.

Ernæringsmessige hensyn

Kroppen din trenger næringsstoffer som finnes i proteiner og karbohydrater. Fad dietter inkluderer ofte å kutte ut kjøtt, hvor kroppen får mesteparten av sin protein eller karbohydrater. Selv om disse metodene vil føre til hurtig vekttap, et balansert kosthold med trening og kaloriinntaket kontroll er en mye sunnere måte å gå.

Kosttilskudd

Hvis du vurderer en diett supplement, lese nøye de ernæringsmessige etiketter før du bruker disse produktene. Mange kosttilskudd inneholder diuretika som føre til at du mister vann vekt. Dette kan resultere i en usunn tilstand av mindre dehydrering i kroppen. Andre inneholder sentralstimulerende midler som kan forårsake en opprettholdes økning i hjerte-og pustefrekvens.