Digidexo.com

Et middel mot Tongue Sår

Et middel mot Tongue Sår


Et annet navn for en tunge sår er en "løgner er bump." I motsetning til Pinocchio, vi egentlig ikke vokser humper på våre tunger eller neser på grunn av å fortelle en løgn. En munn sår er faktisk en form for en Apthous sår. Behandling for disse irriterende humper kan hjelpe med smerte; men de ofte avta av seg selv innen et par dager.

Definisjon

En Apthous sår oppstår på grunn av en skade eller traume til tungen. De er små lesjoner på overflaten av tungen. Normalt hvite i farge, kan de være rødlig eller blodig er at de er alvorlige. Disse lesjonene er ufarlig, selv om de kan være svært smertefullt og gjøre snakke eller tygge vanskelig.

Symptomer

En brennende følelse i et lokalisert område på tungen er et sikkert tegn du har en tunge sår. Du kan utvikle en stikker knopp eller fremspring på tungen to til tre dager før du ser selve rødlig vekst. Tungen kan være øm og sår, slik at appetitten kan reduseres.

Årsaker

Uhell bite tungen mens du snakker eller tygge kan forårsake en munn sår. Foods inkludert varmt i tillegg kaffe eller te eller krydret mat kan forårsake og forverre lesjonen. Røyke sigaretter eller overindulging i alkoholholdige drikkevarer kan også forårsake munnsår. Noen mennesker tror at mat med høyt syre som tomater eller sitrusfrukter forårsake sår på tungen.

Behandlinger

Symptomene vil gå bort av seg selv i løpet av få dager, men i mellomtiden, vil behandlingen lette smerter og sårhet. Mange leger anbefaler å ta B-kompleks vitaminer for å hjelpe i helbredelsesprosessen. Påføring glyserin direkte til tungen kan også hjelpe det til å gro.

Hjem rettsmidler inkluderer spise moden papaya for å hjelpe lindre smerten, eller bruke smør direkte til lesjonen. Gargling med salt vann hjelpemidler i helbredelsesprosessen. Tar en spiseskje kokosolje hver dag vil hjelpe fart på healing.

Over-the-counter smertestillende som for eksempel paracetamol og ibuprofen vil hjelpe lindre smerten. Hold en isbit over det berørte området på tungen for å roe ned betennelsen og redusere smerte.

Forebygging

Unngå chomping på tyggegummi mens du snakker eller går. Tygg maten sakte for optimal fordøyelse, og for å unngå munnsår. La dine matvarer og drikkevarer avkjøles litt før du spiser eller drikker. Unngå sigaretter helt og ikke drikk for mye alkohol.