Digidexo.com

Hva er årsakene til skulder & Knee Pain?

Hva er årsakene til skulder & Knee Pain?


Smerten oppleves med skulder eller kne smerte kan være mild og behandles enkelt, mens andre smerte kan være ganske ødeleggende og krever mer behandling. Årsaker til skulder og kne smerter inkluderer skader eller sykdom, men de fleste tilfeller kan administreres.

Anatomy

Skulderen er bygget opp av tre forskjellige ben - kravebenet (krage), skulderblad (skulder) og blad humerus (overarmsbenet). Det er to ledd som gjør bevegelse enkelt - acromioclavicular felles og glenohumeral joint. Den acromioclavicular ligger mellom acromion og kravebenet, og glenohumeral er et kuleledd som bidrar til å flytte skulderen fremover og bakover, og tillater armen å rotere.

Kneet består av tre kammere. Den lårbenet (femur) møter den store skinnebenet (tibia) som utgjør hoved kneleddet. Denne felles har en indre (mediale) og en ytre (lateral) rommet. Kneskålen (patella) slutter seg til femur for å danne en tredje kammeret kalt patellofemoral felles. Det er leddbånd som omgir og innenfor denne kneleddet som gir stabilitet og styrke. I tillegg er det menisken som gir dempning for de to skjøter som er dannet av femur og tibia.

Smerte og årsaker

Skuldersmerter kan være et resultat av skade eller sykdom i skulderleddet. Skade kan også påvirke leddbånd, brusk, menisker og bein i leddet. Sykdommer kan påvirke bløtvev og bein i skulder eller nerver.

Årsaker til skuldersmerter inkluderer rotator cuff problemer, frossen skulder, angina, hjerteinfarkt, lungekreft, muskelsmerter, radiculopathy (komprimert nerve i ryggraden), bensvulst, pleksusskade og brusk tåre.

Noen årsaker til knesmerter omfatter plutselig snu eller svingbare, vanskelige landinger fra et fall eller fra hopping og disintegrating fra aldring. Andre årsaker inkluderer chrondomalacia (oppmykning av brusk under patella), bursitt, forvridning av patella, senebetennelse, stamme, forstuing, en menisk tåre, revet ligament (dvs. en ACL rive) eller Baker Cyste (en væskefylt hevelse bak kne).

Injury

Enkelte skader i kneet kan gi smerter. For eksempel, et slag mot kneet (enten fra en sport, et fall eller en bilulykke), gjentatt stress eller overdrive, plutselig snu eller svingbare eller vanskelige landinger fra et fall eller fra hopping.

Det samme gjelder for skuldersmerter. Enkelte skader som fra en bilulykke, gjentatt stress eller overdrive, kan alle forårsake smerte til skulderen. Andre skader kan føre til forvridning, separasjon, et brudd eller et brukket bein.

Sykdommer

Sykdommer som senebetennelse, bursitt, leddgikt (dvs. revmatoid artritt, slitasjegikt), infeksjoner, svulster, helvetesild kan også bidra til skulder og / eller knesmerter. Andre inkluderer Baker Cyste, angina, hjerteinfarkt, Pellegrini-Stieda syndrom (kalkavleiringer på innsiden av kneet), chrondomalacia, fedme og lungekreft.

Vanligste

De sykdommene som er felles for både skulder og kne smerter er senebetennelse, leddgikt og bursitt.

Senebetennelse er en betennelse i irritasjon i en sene. Symptomer omfatter smerter på stedet av senen og tap av bevegelse. Flere aktiviteter kan spille en rolle i å forårsake senebetennelse, inkludert hagearbeid, raking, snekring, snømåking, maling, tennis, golf og ski.

Leddgikt er en betennelse i ett eller flere ledd. Denne betennelsen kan forårsake smerte, hevelse, stivhet og begrenset bevegelse. Årsaker inkluderer å ha en autoimmun sykdom, en brukket bein, generell slitasje, overvekt, en tidligere skade på området, repeterende action og infeksjon. Typisk, når skaden er leget, eller sykdommen behandles, går bort inflammasjon. Når det ikke skjer, er dette det som kalles kronisk leddgikt.

Bursitt er en smertefull tilstand som rammer de små væskefylte pads (kalt bursa) som fungerer som puter mellom bein og sener og muskler i nærheten leddene. Bursitt oppstår når en bursa blir betent. Bursitt oppstår ofte i skuldre, albuer eller hofter, men det kan også oppstå i knærne. Symptomer inkluderer en verkende eller stiv følelse, mer smerte når presse på den berørte ledd og leddet vil se hovne og røde. Årsaker inkluderer repetitive bevegelser eller posisjoner som irriterer bursa (dvs. kaste en baseball).