Digidexo.com

Hva gjør Allergen Mean?

Hva gjør Allergen Mean?


Allergener er stoffer som vanligvis ikke er skadelig for mennesker, men for noen mennesker de kan være dødelig. Dette er fordi kroppene deres unøyaktig reagerer på allergenet som et farlig stoff.

Immune Response

Når et allergen kommer inn i kroppen av en person som er allergisk mot det, identifiserer sitt immunsystem det som skadelig, og angriper genet ved å produsere antistoffer.

Typer

Mange vanlige elementer som pollen, støv, gress, kjæledyr, medisiner, røyk og mat kan være allergener. Matallergener inkluderer hvete, melk, peanøtter, skalldyr og frukt.

Identifikasjon

Hud tester kan bidra til å identifisere potensielle allergener. Legene satte en liten mengde potensielle allergener på huden, stikk den, og se etter hevelse og rødhet som viser om pasienten er allergisk.

Symptomer

Allergener kan føre til en rekke symptomer, oftest nysing, hoste, rennende nese, hevelse og elveblest. I alvorlige tilfeller kan kortpustethet eller tap av pust oppstå.

Behandling

De fleste allergier behandles ved ganske enkelt å unngå allergenet. Noen ganger er dette umulig, for eksempel med sesongmessige allergi mot pollen. I disse tilfeller kan ta en allergi medisiner bidra til å kontrollere symptomene.