Digidexo.com

Hva er kollagen syntese?

Kollagen er et fibrøst protein som er funnet gjennom hele strukturen av kroppen. Faktisk forskjellige typer av kollagen utgjør omtrent en tredjedel av kroppens vekt. Kollagen er en primær komponent i bindevev, så som sener og leddbånd. Den er i stor utstrekning brukt i den ekstracellulære matriks, som danner grunnlaget for de fleste bindevev. Kollagensyntesen refererer til prosessen med opprettelse av kollagen, og er diskutert nedenfor.

Prokollagen

Det første trinnet i kollagensyntesen er etableringen av prokollagen, et kollagenlignende struktur med flere koblede peptider (aminosyrer).

Endoplasmatiske retikulum

Når prokollagen har blitt dannet det transporteres til det endoplasmatiske retikulum og prokollagen er limt med to andre prokollagen kjeder for å skape en sterkere, trippel helix struktur.

Sekresjon

Etter at trippel-heliks prokollagen har blitt dannet, blir strukturen utskilt fra eller skyves utsiden av cellen.

Peptid Fjerning

Når prokollagen forlater cellen, enzymer fjerner de ekstra peptider fra endene av prokollagen, som skaper sann kollagen.

Fiber Formation

Det siste trinn i prosessen er den når kollagenmolekylene danne kollagen fibriller, en understruktur som er så brukt til å lage kollagenfibre.