Digidexo.com

Rap og pusteproblemer

Rap og pusteproblemer


Dreven raping er en pinlig problem, men det kan også være et alvorlig tegn på helseproblemer som kan constrict luftveiene og forårsake pustevansker. Noen mennesker opplever følelsen av å kveles, svelgeproblemer og smerter i halsen. Dreven raping og Rap kan også være et tegn på gastroøsofageal reflukssykdom, som kan skade eller forårsake mekanisk dysfunksjon i spiserøret.

Gastroøsofageal reflukssykdom

Gastroøsofageal reflukssykdom oppstår når esophageal sphincter ikke klarer å lukke etter at maten er fortært og overdreven luft svelges. Alkoholbruk, overvekt, røyking og graviditet kan bidra til denne lidelsen, samt pusteproblemer. Symptomer skje mens oppreist og inkluderer overdreven raping og raping, ifølge reflux problemer. Gastroøsofageal reflukssykdom er ofte referert til som acid reflux, magesår øsofagitt eller refluksøsofagitt.

Rap

Rap eller raping er magens måte å utvise overflødig luft. Du kan svelge overflødig luft ved å spise eller drikke for fort, drikker kullsyreholdige drikker gjennom et sugerør eller snakke mens du spiser. Noen mennesker svelge luft på grunn av angst eller en nervøs vane. Kronisk raping eller raping kan føre til betennelse i mageslimhinnen, mavesår eller forsinket tømming av magesekken, ifølge The Mayo Clinic.

Hvordan redusere Raping

Spis og drikk sakte og ikke drikke fra et strå. Unngå kullsyreholdige drikker fordi de bærer karbondioksidgass inn i magen. Ikke tygg tyggegummi eller hard candy. Røyker ikke, fordi halvparten av det som inhaleres er luft. Hvis du røyker, kan slutte å lage en radikal forbedring i generelle helse og pusteproblemer. Sjekk gebiss, som, dårlig tilpasset, kan være slik at overdreven luft inn i magen.

Halsbrann og raping

Halsbrann akkompagnert med raping kan være et tegn på et alvorlig helseproblem. Acid reflux sykdom er en vanlig årsak til halsbrann, som også kan føre til astma og andre pusteproblemer. Intestinal magesaft stiger i spiserøret, noe som kan skade den over tid. Det kan også øke sjansene for å utvikle kreft, så er det svært viktig å oppsøke lege hvis symptomene er vedvarende.

Medisiner

Hvis endringer i livsstil ikke er nok til å forbedre symptomer på raping, er neste trinn antacida. Antacida kan nøytralisere magesyre. H-2 stopper, for eksempel Zantac eller Pepsid, er tilgjengelige i både reseptbelagte og reseptfrie former.