Digidexo.com

Speech Therapy for barn med cerebral parese

Barn med cerebral parese møter ofte kommunikasjonsproblemer med å uttrykke sine egne og forstå de verbale og ikke-verbale meldinger fra andre. En logoped, også kjent som en logoped, arbeider med befolkningen å vurdere deres behov og utarbeide en plan for tale og språk terapi.

Speech Therapy Planer

Tale og språk terapi planer vil fokusere på følgende områder av kommunikasjon: Å lære å snakke og å snakke så tydelig som de muligens kan; forstå språket i muntlig og skriftlig ord; lære tegnspråk og ved hjelp av tegnspråk for å kommunisere med eller uten talte ord; problemer med å kontrollere musklene i munnen og halsen som påvirker drikker, fôring og svelger.

De fleste barn med cerebral parese har et tverrfaglig team som inkluderer leger, fysioterapeuter, ergoterapeuter, støtte arbeidere, lærere, sosialarbeidere og andre teammedlemmer som anses hensiktsmessig. Disse gruppemedlemmer fokusere på alle områder av barnets liv for å bringe den høyeste grad av uavhengighet barnet kan oppnå. Som teamet møter for å diskutere fremdriften eller i noen tilfeller mangel på fremgang, er barnet i stand til å møte logoped for å avgjøre om barnet er i behov av hjelpemidler for å forbedre sine kommunikasjonsevner. Disse hjelpemidler kan erstatte tale om funksjonshemming er for stor.

Hjelpemidler

De hjelpemidler som ofte brukes av logopeder inkluderer tegnspråk, tale teknikker som utnytter symbol tale, stenografi skrive programmer, kommunikasjonstavler og PC-assistert tale enheter. Dette betyr ikke at arbeidet med den verbale kommunikasjonen opphører; faktisk, betyr det at den enkelte med cerebral parese vil ha en måte å kommunisere samtidig utvikle de verbale ferdigheter.

Tidlig Intervensjon

Et barn med cerebral parese kan ikke være i stand til å fysisk utforske sine omgivelser, og på grunn av denne mangelen på leting, kan barnet ikke har opplevd så mye av hans verden som en ikke-funksjonshemmet barn ville ha vært i stand til å gjøre. Lete hjelpemidler i å stimulere sinnet til barnet, som har vist at jo mer stimulering barnet får, jo flere kommunikasjonsevner han er i stand til å bygge på egen hånd. Tale terapi kan innlemme den teorien inn i de praktiske erfaringer med kommunikasjon og stimulering i livene til disse barna. Nøkkelen for suksess kommer ned til tidligere intervensjon, jo større mulighet for å lykkes.