Digidexo.com

Organiske tørket frukt Vs. Konvensjonell

Organiske tørket frukt Vs.  Konvensjonell


Forskjellen mellom de ernæringsmessige verdier av økologisk mat og konvensjonelle matvarer er en heftig debattert tema. Den generelle oppfatning er at økologisk mat er bedre og mer gunstig fordi de er, vel, "organisk" og konvensjonelle matvarer er verre på grunn av sprøytemidler og skadelige dyrkingsmetoder. Forskning betyr ikke nødvendigvis sikkerhetskopiere disse påstandene. Forskjellen mellom økologiske og konvensjonelle frukt egentlig ligger i preferanse for forbrukeren, ikke i selve produktet. Begrepet økologisk er blitt et markedsføringsverktøy i USA. Det representerer en ideologi, ikke en uttalelse av sunnhet.

Historie

Tørkede frukter har hatt noe av sin fuktighet fjernes gjennom enten naturlige midler som sol og vind, eller gjennom bruk av en mat dehydrator. De mest populære tørket frukt er rosiner, svisker, epler, aprikos og bananer.

Funksjoner

Tørket frukt er svært høy i kreft bekjempelse antioksidanter. De kan også være rik på et antall vitaminer som A, B1, B2, B3, B6 og mineraler som for eksempel jern, kalsium, kalium, kobber, mangan og natrium. På grunn av tørkeprosessen, vitaminene C og D kan gå tapt.

Misforståelse

BBC News rapporterte at britiske forskere funnet ut at det er ingen ekstra helsemessige fordeler av å spise økologisk mat. Både organisk tørket frukt og konvensjonelle tørket frukt er kjemisk identisk. Begge oppdrett teknikker bruke plantevernmidler - økologiske gårder bruke naturlig utledes plantevernmidler og konvensjonelle gårder bruke syntetisk. Begge holder samme risiko og fordeler og begge har de samme resultatene. Noen økologiske produkter er også produsert av de samme selskapene som produserer konvensjonelle råvarer. Den største forskjellen mellom økologisk og konvensjonell er prisen.

Insight

Snarere enn å debattere sak mellom økologiske og konvensjonelle, kan det være mer gunstig å debatt fortjeneste mellom tørket og frisk frukt, uavhengig av oppdrett metoden. Tørket frukt er billigere, lettere å bite på og har en lengre holdbarhet, men frisk frukt vil alltid være mer ernæringsmessig gunstig.

Fordeler

Tørket frukt om økologisk eller konvensjonell er en veldig bra snack og har mange fordeler. Det er flott på frokostblanding, blandet med nøtter eller på egen hånd, men det bør ikke erstatte FDA anbefalte fem frukt og grønnsaker om dagen. Fresh er alltid foretrukket.