Digidexo.com

Stroke Beskrivelse

Strokes, eller en forstyrrelse i blodtilførselen til hjernen, streik nesten 800.000 mennesker i USA hvert år. Strokes også drepe nesten 150 000 mennesker hvert år. I 2005, en av hver 17 dødsfall i USA skyldtes slag. Du kan ta skritt for å redusere risikoen for slag.

Fakta

Hvert år får rundt 795 000 mennesker har et hjerneslag, ifølge American Stroke Association. Omtrent 600 000 er første angrep. I 2009 strøk var den tredje største dødsårsaken i USA bak hjerte-problemer og kreft, med mer enn 143 500 mennesker dø. Flere kvinner enn menn dør av hjerneslag. Mens de fleste slag rammet eldre mennesker, unge mennesker - selv barn - er ikke immune.

Typer

Det er to typer av slag, men resultatet er det samme - blod stopper strømmer til en del av hjernen. Den mer utbredt form for Strok forårsakes av en blokkering av en arterie i hjernen. Den andre er forårsaket av en blødning fra et av skipene i hjernen.

Time Frame

Strokes skje uten forvarsel. Typiske slagsignaler inkluderer svakhet i ansikt, arm og ben, og ofte bare på den ene siden. Personen har ofte problemer med å snakke, og kan bli forvirret. Det kan være et tap av balanse. Det kan være en hodepine, også, selv om det er mindre vanlig. Hvis noen av disse symptomene er synlige, kan du ringe 911 umiddelbart. Legg merke til da de første tegnene utviklet fordi legene på sykehuset trenger å vite denne informasjonen. Nye medisinske behandlinger er tilgjengelige for å hjelpe slagpasienter, men tid er viktig.

Effekter

En god måte for den gjennomsnittlige personen å fortelle om noen har et hjerneslag er å se på personens ansikt. Begge sider av våre ansikter flytte sammen, men ansiktet av noen som har hatt slag droops ofte på den ene siden. Be dem om å lukke øynene og løfter begge armene sammen. Har man drive ned eller ikke løfte opp? Be dem om å smile og se om begge sider flytte likt. Ofte en slagpasient vil ha sløret tale eller ikke snakke. Et hjerneslag kan føre til andre langtidseffekter, påvirker mobilitet, balanse og i noen tilfeller smerte. Mange slagrammede gjennomgår rehabilitering etterpå.

Forebygging / løsning

Risikoen for hjerneslag øker med alderen. Faktisk, er sjansen for å få slag dobler etter fylte 55, ifølge American Stroke Association. Strokes er mer vanlig hos menn enn kvinner. Noen risikofaktorer kan kontrolleres. Høyt blodtrykk er en viktig faktor som fører til slag. Røyking er en risikofaktor. Hjertesykdom og høyt kolesterol spiller også en rolle. Å være inaktiv og overvektig kan spille en rolle, også.