Digidexo.com

Strep Symptomer hos voksne

Streptokokker bakterier er ansvarlig for tilstanden kjent som strep hals. Mens strep hals er kjent som mer av en barnesykdom, kan det slå voksne også. De Streptokokker bakterier er også funnet i andre deler av kroppen, og mens en strep-infeksjon hos en voksen vanligvis er ufarlig, kan det noen ganger skape komplikasjoner som kan få ganske farlig.

Identifikasjon

Strep er en bakteriell infeksjon forårsaket av bakterier som kalles streptokokker. De fleste er kjent med begrepet "strep hals", men de Streptokokker bakterier er til stede i tarmer, endetarmen, urinblæren og andre abdominal organer. Symptomene på en strep infeksjon i et spedbarn er det samme som en voksen; forskjellen er at med et spedbarn komplikasjoner fra strep kan være mye mer alvorlig enn for en voksen. Et barn med strep kan utvikle komplikasjoner som revmatisk feber, som kan angripe ledd og hjertet, hvis strep ikke blir riktig behandlet.

Strep Throat

De første symptomene på strep hals er en merkbar rødt utslett i halsen ledsaget av hvite støt. Hvis mandlene er fortsatt til stede, så mandlene kan være dekket i hvite støt eller med pus. Personen vil ha en svært vanskelig tid å svelge, og lymfeknutene i nakken svelle merkbart. Det er mulig at voksne med strep hals kan oppleve noen symptomer i det hele tatt, og kroppen vil kvitte seg med bakteriene på egen hånd.

Abdominal symptomer

Noen av symptomene på en strep infeksjon i mageregionen, eller noen annen del av kroppen, feber, pustevansker, tap av appetitt og magesmerter. I mer alvorlige forhold, kan symptomer som et rødt utslett på huden, smerter eller stivhet i ledd og kvalme være til stede. Disse symptomene på strep bakteriell infeksjon i en voksen er sjeldne, og de bør rapporteres til lege umiddelbart.

Graviditet

En av de mer vanlige voksne grupper som blir infisert med Streptokokker bakterier er gravide. En strep infeksjon i en gravid kvinne kan føre til en urinveisinfeksjon, noe som vil forårsake symptomer som feber og magesmerter. Det er også en mulighet for at infeksjonen vil føre til betennelse i slimhinnen i livmoren, og dette kan resultere i smerter i mageområdet som bør bli sett på av en lege umiddelbart.

Sepsis

Ifølge Mayo Clinic, ca 200.000 mennesker dør hvert år av sepsis. Sepsis er en tilstand av blodet som er forårsaket av en bakterieinfeksjon, så som Streptokokker bakterier. Sepsis er vanlig hos gravide og hos voksne over en alder av 65. De vanligste symptomene på sepsis er feber, rask puls og pustevansker. I noen tilfeller faller blodtrykket så raskt at pasientene går inn i det som er kjent som sepsis sjokk, som kan være en meget alvorlig og potensielt dødelig tilstand. Sepsis er dødelig i om lag 25 prosent av tilfellene.