Digidexo.com

Allergi Pathology

Allergi Pathology


Mange mennesker verden over lider av en allergisk reaksjon på et eller annet tidspunkt. Allergiske reaksjoner er immunsystemets reaksjon på et fremmedlegeme inn i kroppen. Kroppen reagerer på utenlandsk stoff, og reaksjonen kan ofte føre til ubehagelige symptomer. Under alvorlige allergiske reaksjoner, kan symptomene være livstruende.

Årsaker

Ifølge Merriam Webster, er patologi studiet av arten av sykdommer, og særlig av de strukturelle og funksjonelle endringer forårsaket av dem. En allergi er en reaksjon av kroppens immunsystem til en utenlandsk stoff. Immunsystemet produserer antistoffer laget av proteiner som beskytter kroppen mot fremmede stoffer som kan forårsake sykdom. Under en allergisk reaksjon, produserer kroppen protein antistoffer for en nondangerous fremmedlegeme. På en måte, behandler kroppen den ufarlige fremmedlegemer som noe som kan gjøre kroppen syk, selv om det ikke ville. Produksjon av antistoffer mot dette ufarlig fremmedlegeme utløser frigjøring av histamin, som induserer en allergisk reaksjon.

Symptomer

Symptomer på en allergisk reaksjon, avhenger av substans til hvilken kroppen reagerer. En allergisk reaksjon kan fremkalle en liten respons, så som rennende øyne, en tett nese og nysing, men det kan også fremkalle en betydelig reaksjon, kalt anafylaksi. Kroppens organer gå inn i sjokk, forårsaker kvalme, oppkast, blokkerte luftveiene, rask og svak puls, og mulig tap av bevissthet. Anafylaksi er livstruende.

Typer

Allergiske reaksjoner kan utløses fra en rekke kilder. Vanlige allergier omfatter pollen allergi, eksem (hudens reaksjon på kjemikalier i kremer, vaskemidler eller tekstiler), matallergier, insektstikk eller bitt eller allergi mot medisiner og rusmidler.

Behandlinger

For milde allergiske reaksjoner, er det flere medisiner tilgjengelig for å dempe symptomer som rennende øyne, tett nese og nysing, inkludert Claritin og Benadryl. For mer alvorlige eller kroniske reaksjoner, er immunterapi ganske populær. Physicians administrere skudd som inneholder små mengder av det rensede allergenet. Ved å utsette en pasient for allergenet med hensikt, vil immunsystemet vokse til å gjenkjenne allergen som en mild substans, og vil ikke reagere. Til slutt, for alvorlige allergiske reaksjoner, en EpiPen, en enkelt dose av adrenalin, vil redusere livstruende symptomer som hevelse i luftveiene.

Advarsel

Hvis du eller noen du kjenner begynner å kaste opp ustanselig, har problemer med å puste, har en rask, svak puls eller mister bevisstheten, ring 911 eller ditt lokale nødnummer umiddelbart.