Digidexo.com

Hvordan bli godkjent for et CPAP Machine

Hvordan bli godkjent for et CPAP Machine


Kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) er den vanligste behandlingen for obstruktiv søvnapné, en tilstand der en person slutter periodisk puste når du sover. CPAP fungerer ved å blåse trykkluft inn i pasientens øvre luftveier, som holder den bløte ganen fra prolapsing og blokkerer luftveiene. Leger har kommet til å gjenkjenne søvnapné som en livstruende medisinsk tilstand, og er vanligvis ganske klar til å hjelpe pasientene får de CPAP maskiner de trenger for å få en god natts søvn.

Bruksanvisning

•  Gjør en avtale med din fastlege lege. La henne eller ham kjenne symptomene du har vært inne som gjør at du mistenker at du har søvnapné (ekstrem tretthet på dagtid, sår hals eller hodepine når han våkner opp, alvorlig snorking). Legen vil gjøre en avtale for en søvn studie på et nærliggende sykehus eller sove sentrum.

•  Gå til din søvn studie, som vil bli gjennomført over natten. Mens du sover, vil klinikere måle pustefrekvens, blod oksygen nivå, hjertefrekvensen og andre data. Spesielt vil de måle hvor mange ganger du slutter å puste i løpet av natten. Hvis apnea er høy nok, vil de passe deg med en CPAP maske og se hva lufttrykket er høyt nok til å eliminere din apnea. De vil produsere en rapport som sendes til din lege eller til en søvnspesialist.

Telefon legens kontor for å finne ut om resultatene av søvnen din studien indikerer du kvalifiserer for CPAP-behandling. Legen din vil skrive en resept for CPAP som vil omfatte trykket der utstyret må sendes. Dette resept vil bli sendt til et lokalt hjem helseutstyrsleverandør.

Gjør en avtale med en luftveis terapeut ved hjemmetjenesten leverandøren som har fått resept. De vil demonstrere bruk av CPAP-maskin, passe deg med en hensiktsmessig maske, og avtale med ditt forsikringsselskap leverandøren for å avtale for betaling.

Tips og advarsler

  • Fordi søvn studier tar hele natten for å utføre, mange søvnsentre har en lang etterslep av pasienter som venter på å bli testet. Hvis det er mulig, forteller søvnsenter som du er villig til å ha søvnstudie på kort varsel hvis de har en siste øyeblikk avlysning. Dette kan noen ganger spare deg måneder med venting.
  • De fleste forsikringsselskaper vil du ønsker å leie ut din CPAP utstyr for de første månedene, og deretter ha din luftveiene terapeut bekrefte at du fortsatt er i samsvar med behandling før du kjøper din CPAP maskin direkte.
  • Obstruktiv søvnapné har blitt assosiert med høyt blodtrykk, hjerneslag, og en høyere forekomst av bil ulykker. Hvis du mistenker at du har søvnapné, ikke forsinkelse i å kontakte legen din.