Digidexo.com

Liste over legemiddelindusert karsykdommer

Sirkulasjonssystemet, også referert til som det kardiovaskulære systemet, er sammensatt av et nettverk av millioner av blodkar som leverer blod til hver celle, og organ via arterier, vener, mens bære den tilbake til hjertet. Hvis noe går galt med dette systemet, kan forskjellige livstruende komplikasjoner utvikle. Genetikk, kosthold og livsstil spiller en rolle i å vurdere risikoen. Men det er også mulig å skaffe seg narkotika indusert karsykdommer.

Arytmi

Arytmi er preget av en uregelmessig hjerterytme, enten i form av tempo, regularitet eller opprinnelsen til den elektriske impulsen som starter hver takt med hjerteslagene. Sistnevnte er spesielt viktig siden det gjelder det elektriske anlegget i hjertet ditt, er funksjonen av som målt ved det som kalles QT-intervallet. Dette er hvor lang tid det skal gå mellom starten av hjertets Q bølge representerer ventrikkel depolarisering og slutten av sin T bølge, eller ventrikkel repolarisering. En forlenget QT-intervall er assosiert med økt risiko for ventrikkelflimmer og plutselig død. En rekke medikamenter kan bidra til forlenget QT-intervall, inkludert antiarytmika, trisykliske antidepressiva og antihistaminer.

High Blood Pressure

Hvis du har blitt fortalt at du høyt blodtrykk eller høyt blodtrykk, bør du avklare med din lege hvis tilstanden er primær eller sekundær. Det er viktig fordi primær eller essensiell hypertensjon, utvikler seg langsomt over mange år, og er mest sannsynlig på grunn av genetiske faktorer. I kontrast, har en tendens til sekundær hypertensjon å komme plutselig og produsere høyere avlesninger. Sekundær hypertensjon er også en av de sirkulasjonssykdommer som kan være legemiddelindusert, oftest forårsaket ved å ta p-piller, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, kortikosteroider og over-the-counter kaldt rettsmidler, for eksempel decongestants.

Myokardiskemi

Myokardiskemi, også kalt ischemisk hjertesykdom, er karakterisert ved nedsatt vasodilatasjon. I utgangspunktet, betyr dette at hjertet ikke mottar nok blod, noe som tilsvarer utilstrekkelig oksygen i tillegg. Visse medisiner kan utløse denne tilstanden på ulike måter. For eksempel, alle kalsiumkanalblokkere påvirker vasodilatasjon, det er derfor de er vant til å behandle angina og høyt blodtrykk. Men noen korttidsvirkende kalsiumkanalblokkere øke forekomsten av takykardi, en type arytmi som fremmer reduksjon av oksygen på grunn av en akselerert hjertefrekvens. En lignende effekt er ofte sett på uttak av korttidsvirkende beta-blokkere, en hendelse som kalles rebound hypertensjon som også kan forårsake takykardi. Andre legemidler som kan øke risikoen for myokardiskemi inkluderer beta-agonister og amfetamin.

Dyp venetrombose

Denne sirkulasjonsforstyrrelse utvikler seg når en trombe, eller blot blodpropp, dannes i en vene, vanligvis i bena. Det finnes en rekke beslektede sekundære tilstander, særlig lungeemboli. En lungeemboli oppstår når en blodpropp bryter bort fra sin kilde og vandrer til lungene hvor det kan blokkere en arterie. Disse legemiddelinduserte karsykdommer er ofte tilskrives hormonbehandling agenter og p-piller.