Digidexo.com

De fire stadier av alkoholisme

Alkoholisme er en sykdom preget av fysiske og følelsesmessige symptomer som går langt utover tung drikking, og i likhet med mange sykdommer det utvikler seg gjennom bestemte stadier. Hver scene er ledsaget av spesifikke symptomer som bidrar til å definere hvor langt sykdommen har kommet. Uavhengig av hvilket stadium alkoholikeren har nådd, kan han ikke overvinne sykdommen før han erkjenner sin makt over ham, og vedtar å slutte. I de senere stadier, kan dette kreve betydelig mer enn en sterk vilje.

Årsaker

Årsakene til alkoholisme variere med den enkelte. Noen er drevet til å drikke av psykologiske traumer i livet sitt eller fra overveldende stress hjemme eller på jobben. Noen oppfordres til å drikke fra en tolerant atmosfære, enten det er frat hus parter eller drikke på en sosial klubb. Noen alkoholikere har en biologisk tilbøyelighet til å drikke, bestemmes utelukkende av genetiske faktorer. Og mange alkoholikere legemliggjøre en kombinasjon av disse faktorene, noen eller alle av disse kan føre til den første fasen av tilstanden.

Stage One

Den første fasen oppstår når alkoholikeren begynner å drikke i andre enn sosiale settinger omstendigheter: som et middel for å lindre stress, for eksempel, eller for å roe nervene før et viktig møte. Det innebærer også en betydelig økning i mengden av alkohol konsumert, sammen med en økning i toleranse for alkohol. I mange tilfeller, alkoholikeren evne til å absorbere blir en kilde til stolthet, ledsaget av skryt og aktiv søker etter drikking muligheter.

Stage Two

Den andre fasen av alkoholisme er preget av et økt behov for å drikke. Alkoholholdige drikker vises tidligere og tidligere på dagen, og hevet toleranse nivåer bety at alkohol forbruker brennevin av økende avhengighet snarere enn bare et behov for å løse opp spenninger. Tegn på skyldfølelse kan oppstå også, preget av arbeidet med å slutte å drikke. Økningen i alkohol konsumert oversettes til økt fysisk effekter under den andre fasen, herunder strømbrudd, bakrus og sporadisk tap av kontroll over ens drikking.

Stage Tre

Stage tre viser de første virkelige tegn til at alkoholholdige har mistet kontroll over sin drikking. En drink blir til mange med distressing letthet, og alkoholikeren begynner vedta unnvikende atferd som drikker i hemmelighet og oppfinne forseggjort løgner for å dekke over det. Drikker også begynner å smitte over i jobb og privatliv, som tidligere viktige forpliktelser falle av veikant. I mange tilfeller, begynner den alkoholiske fysiske utseende forringes også.

Stage Four

Innen den alkoholholdige når den fjerde stadium av alkoholisme, kan han ikke lenger kontrollere hans drikke i det hele tatt. Han går ofte på lange drikking sprees som varer i flere dager, noe som vanligvis utelukker evnen til å holde nede noen form for en jobb. Fysiske symptomer som skjelvinger og hallusinasjoner kan forekomme, og drikking blir en altoppslukende besettelse dominerende alkoholikeren liv.