Digidexo.com

Medisinering for opiatavhengighet

Opiater er noen av de vanskeligste narkotika for å slutte å bruke en gang avhengige. Mange metoder for å behandle opiatavhengighet har lyktes, og mange har mislyktes. Mange medisiner har blitt brukt, men bare noen få praktisk og vellykket.

Avhengighet og Toleranse

Avhengigheten av opiater innebærer en fysisk behov for å ta medisinen. Etter gjentatt bruk av smertestillende, hjernen og kroppen blir vant til effekter, og høyere doser er nødvendig for å skape den samme smerten-drapet og euforiske effekter.

Tilbaketrekking

Med fysisk toleranse og avhengighet, skjer tilbaketrekning når opiatbruk er avviklet. Opiat abstinenssymptomer, som kan være smertefullt og veldig intens, inkluderer svetting, frysninger, søvnløshet og kvalme.

Suboxone

Suboxone, laget av buprenorfin og nalokson, er et stoff som brukes til å behandle opiat abstinenssymptomer og avhengighet. Buprenorfin reduserer abstinenssymptomer, og naloxene blokkerer opiater fra arbeidslivet. Denne medisinen brukes til å håndtere de fysiske symptomer, så opiatbruk kan stoppes.

Metadon

Metadon, særlig brukes til å behandle heroinavhengighet, er en langtidsvirkende syntetisk smertestillende. Siden metadon forblir i kroppen lenger, er det lettere å administrere og stabilisere en metadon vane, så det er brukt til å behandle opiatavhengighet.

Betydning

Bortsett fra de psykologiske og følelsesmessige aspekter ved opiatavhengighet er fysisk abstinens et stort hinder for å slutte. Medisiner gi lindring fra abstinenssymptomer, som er smertefullt og kan føre til tilbakefall, og tillate narkomane å fokusere på andre forhold av avhengighet.