Digidexo.com

Sunt kosthold Tips for jenter i alderen 11 til 16

Alle bør spise sunn mat, men dette kan være en utfordring til unge jenter på grunn av skolen og foreldre valg. En sunn diett for ungjenter bør bestå av et utvalg av frukt og grønnsaker, magre proteiner og hele korn. Når du fokusere kostholdet på å spise sunn mat, kan du ikke engang å telle kalorier. Men dietter for unge jenter bør ha nok kalorier til å støtte en voksende kropp, så pass på å spise nok mat uten å gå over bord.

Sunn frokost

En sunn frokost vil få deg til en god start. Dessverre, i rush å bli klar for skolen, mange tenåringer og pre-teens hoppe over dette alle viktige måltid. Spør foreldrene dine til å kjøpe sunne frokostalternativer som du kan ta på farten. For eksempel kan du enkelt ta en smoothie sammen med deg hvis du setter den i en reise krus. Du kan også spise en sandwich med hel-hvete brød og egg. Å spise frokost får stoffskiftet klar for resten av dagen og hindrer deg fra overspising på andre måltider.

Pakking Lunsj

Innse det --- skolemat er vanligvis langt fra sunn. Hvis det ikke er noen gode valg i kantina, er det på tide å ta med egen lunsj på skolen. Ikke begrens deg til smørbrød. Du kan kjøpe lunsj beholdere som holder maten varm eller kald, slik at du enkelt kan pakke en godt balansert måltid. Prøv å ta leftovers fra middag, en stor salat eller en vikle sandwich fylt med grønnsaker. For å spare tid om morgenen, pakke lunsj kvelden før. Når andre ser deg bringe sunn og deilig lunsj, kan du inspirere dem til å gjøre det samme.

Etter skoletid Snacks

Snacks er en viktig del av et sunt kosthold for jenter. Enten du kommer hjem eller bor på skolen for fritidsaktiviteter, trenger du en sunn snack for å komme deg gjennom ettermiddagen lavkonjunktur. På denne tiden av dagen, mange har en tendens til å strekke seg etter pose chips eller informasjonskapsler, men dette er ikke det beste valget. I stedet, se etter snacks som kombinerer karbohydrater og protein, for eksempel et eple med peanøttsmør eller knekkebrød med ost. Disse vil fylle deg opp og tidevannet deg over til middag tid.

Familiemiddager

Hvis det er mulig, er det best å spise middag som en familie. Selv om dette er noen ganger en utfordring fordi du må rush av til en klasse eller klubbmøte, er det viktig å sette av noen netter for en familie middag. Hjemmelagde måltider vanligvis har færre kalorier og er mer næringsrik enn hurtigmat. Hvis foreldrene dine ikke ønsker å lage noe spesielt, kan du prøve å tilby å lage mat måltidet selv.