Digidexo.com

Hvordan beregne kaloriinntak for å miste vekt

Hvordan beregne kaloriinntak for å miste vekt


Beregning av kaloriinntaket ditt er en av de beste måtene å miste vekt. Telle kalorier for å gå ned i vekt er effektive og kan være så enkelt som at man gir avkall ett eller to høy-kalori matvarer per dag. Hvordan er dette mulig? Ett kilo fett tilsvarer omtrent 3500 kalorier. Dette betyr at kroppen må forbrenne 3500 flere kalorier enn du forbruker for å slippe £ 1. Så, for eksempel hvis en uke du hopper over din daglige grand caffe latte (190 kalorier) og stor glasert smultring (299 kalorier), kan du miste nesten 1 kilo i uken. Her er regnestykket: 489 kalorier x 7 dager = 3489 kalorier. Det er nesten en pund.

Hvordan beregne kaloriinntak for å miste vekt

Kalorier Påkrevd

•  Beregn ditt daglige kaloribehov. Generelt sett bør du gå ned i vekt å spise rundt 1500 kalorier per dag.

Beregn din basal metabolic rate (BMR) med følgende formler. BMR er mengden energi kroppen din trenger for å fungere. Vi bruker rundt 60 prosent av kaloriene vi spiser hver dag for grunnleggende kroppsfunksjoner som pust.

Kvinner: BMR = 655 + (4,35 x vekt i pounds) + (4,7 x høyde i inches) - (4,7 x alder i år)

Menn: BMR = 66 + (6,23 x vekt i pounds) + (12,7 x høyde i inches) - (6,8 x alder i år)

Konto for ditt daglige aktivitetsnivå. Avhengig av hvor aktiv du er, vil du trenger mer eller mindre enn hva BMR beregning gir deg.

Multiplisere din BMR med 20 (BMR X 0,20) prosent hvis du har en stillesittende livsstil.

Multiplisere din BMR med 30 prosent (BMR X 0,30) hvis du har en lett aktiv livsstil.

Multiplisere din BMR med 40 prosent (BMR X 0,40) hvis du lede moderat aktiv livsstil. Moderat aktiv betyr at du følger et treningsprogram.

Multiplisere din BMR med 50 prosent (BMR X 0,50) hvis du er veldig aktiv, trene intenst på en daglig basis i lange perioder av gangen.

Multiplisere din BMR med 60 prosent (BMR X 0,60) hvis du regelmessig gjøre hardt arbeid eller atletisk trening.

Legg resultatet av denne beregningen tilbake til din BMR beregning for å bestemme ditt daglige kaloribehov.

Å miste vekt

Begynn å spore antall kalorier du forbruker daglig. Sporing kalorier krever at du lese ingrediens etiketter for kaloriinnhold og porsjonsstørrelser.

Lær kalori innhold av dine favoritt snacks og drikkevarer. Det er mange nettsteder og bøker som inneholder denne informasjonen. Nettstedet nutritiondata.com har informasjon om mange matvarer.

Sammenlign mengden kalorier du spiser til ditt daglige kaloribehov.

Begynn å eliminere høy-kalori mat fra kostholdet ditt på en daglig basis. Reduserer det daglige kaloriinntaket til det er mindre enn ditt daglige kaloribehov. Dette bør ikke gjøres altfor drastisk, men, men heller langsomt i løpet av noen få uker.

Du må nå et kaloriunderskudd for å begynne å miste vekt. Hvor mye av et underskudd avhenger av din situasjon, men husk at 3500 kalorier er lik 1 pund. Et underskudd på 500 kalorier daglig bør tillate deg å miste en kilo i uken (7 X 500 = 3500).

Vei deg på samme dag hver uke eller annenhver uke. Bruk din dagbok eller en elektronisk journal som fitday.com å spore kaloriinntaket og vekttap. Hvis det ikke er noen fremgang eller din fremgang er tregere enn hva du ønsker etter å ha nådd en 500-kalori underskudd, eliminere ytterligere 250 kalorier per dag fra kosten din slik at det daglige underskuddet er 750 kalorier.

Øke antall kalorier du forbruker når du har nådd ønsket vekt. Dette bør gjøres gradvis til du er forbruker antall kalorier diktert av ditt daglige kaloribehov.

Du vil bli sunnere og vedlikeholde vekttap hvis du øker kaloriinntaket ved å spise sunnere mat og drikke rikelig med vann.

Hint

  • Få råd fra familien din lege om kosthold og ernæring om vekttap. Også diskutere din idealvekt med legen din. Noen vekttap plan ville vært galt hvis det ikke inkluderte å spise sunt. Å miste vekt er flott, men å være sunn er det virkelige målet. Så, sammen med å telle kalorier, begynner å bytte ut usunn mat for sunnere mat, og legge til variasjon i kostholdet ditt. Pass på å drikke rikelig med vann. Spis mindre måltider, men øke antall måltider du spiser til fire eller fem per dag. Kroppen din trenger næringsstoffer og mineraler i rett tid. Ikke spise på unormale tider som tidlig på morgenen eller sent på kvelden. Dette er normale perioder med inaktivitet. Få nok søvn. Mangel på søvn eller en uregelmessig søvnmønster forstyrrer kroppens stoffskifte. Prøv å få et gjennomsnitt på åtte timers søvn per natt. Skikkelig søvn øker blodstrømmen til vitale deler av kroppen din som din hjertet og hjernen. Den www.fitday.com nettstedet er en fin måte å begynne å telle kalorier og spore dine matvaner og vekttap. Sette opp en konto er gratis.
  • Aldri prøve quick-fix vekttap narkotika annonsert av mange selskaper. Å miste vekt er en langsom prosess, og bør gjøres med en skikkelig rutine. Sjekk med legen din for å være sikker på at du ikke har noen helsemessige problemer som vil bli berørt av en endring i kostholdet ditt. Hvis du er sterkt overvektig eller lider av søvnapné, kan du ha flere helsemessige bekymringer som krever profesjonell legehjelp. Å være undervektig er også usunt, så overvåke deg fremgang nøye og være tålmodig. Vekt tapt for fort vanligvis returnerer raskt.