Digidexo.com

Hvordan administrere en injeksjon med glukagon

Hvordan administrere en injeksjon med glukagon


Når en diabetiker har en hypoglycemic episode (et plutselig fall i blodsukker), er tiden av essensen. Hvis personen er ved bevissthet, gi henne glukosetabletter, sukker brus eller noe annet med sukker og deretter ringe for beredskap. Hvis offeret er bevisstløs, kan en injeksjon med glukagon være det eneste alternativet.

Hvordan administrere en injeksjon med glukagon

Administrere en injeksjon med glukagon

Finn diabetisk persons glukagon injeksjonssettet, mest sannsynlig er lagret i en liten glidelås tilfelle. Det vil være pulver og hetteglass med væske (Glucagon Novo Nordisk) og avkortet eller innpakket sprøyter inne.

Sett 1 mg av den medfølgende pulver i et hetteglass av Glucagon Novo Nordisk.

•  Rull flasken frem og tilbake raskt mellom håndflatene til pulveret er oppløst.

Ta ut en sprøyte og ta av lokket. Skyv stempelet helt ned.

Plunge nålen inn i gummihetten på hetteglasset og trekke væsken opp i sprøyten. Trekk nålen ut.

Skyv stempelet forsiktig til noen dråper væske dryppe ut for å være sikker på at det ikke er luft i nålen.

Plunge nålen helt inn en muskuløs område som kurven av kalv. Skyv stempelet helt ned uten å nøle. Skal ikke gis glukagon-injeksjonen direkte i en blodåre.

Ring 911. Når personen gjenoppliver, gi ham en slags enkel sukker (glukosetabletter, fruktjuice eller hard candy). Husk diabetiker person har kun 90 minutter etter at du sette injeksjonen å motta medisinsk hjelp.

Hint

  • Disse instruksjonene er basert på antagelsen om at den skadde har en Glucagon injeksjon kit.
  • Gulcagon er ikke sukker. Det er et kjemikalie som fører til leveren for å frigjøre sine lagre av glukose inn i personens blodbanen. Denne "støt" vil vare et sted rundt 90 minutter etter som de vil fortsatt trenger akutt hjelp så snart som mulig.
  • Glukagon injeksjoner er for alvorlige diabetiker episoder av hypoglykemi bare. Dersom legen har foreskrevet dem, ta med din ektefelle eller signifikante andre til legekontoret med deg for å praktisere administrasjon av skudd, siden det bare gis dersom den lidende er bevisstløs.
  • Glukagon-injeksjonen må gis fast. Dra stempelet tilbake, eller ikke å sette inn nålen helt kan gjøre skuddet ineffektive og kan også føre dødelige luftbobler inn i blodbanen.