Digidexo.com

Testosteronnivå i en Kvinne

Selv om testosteron er et hormon som vanligvis forbindes med menn, er det også produsert i små mengder av eggstokkene og binyrene hos kvinner. En testosteron-nivå er vanligvis oppnådd i kvinner for å evaluere tilstedeværelsen av hann-legemet egenskaper, overdreven eller unormal hårvekst, infertilitet, nedsatt seksualdrift og uregelmessig menstruasjonsperioder. En testosteron test kan inngå i diagnostisk testing for eggstokkene eller binyrene kreft. Testosteron påvirker bentetthet, muskelmasse og sexlyst hos kvinner.

Test

En blodprøve for en testosteron-nivå er oppnådd fra en vene i armen eller hånden av helsepersonell og prøven blir sendt til et laboratorium for prosessering. Vanligvis fasting ikke er nødvendig før dette hormon nivået er trukket. Du lege kan be deg om å holde tilbake visse medisiner som kan påvirke testresultatene. Risiko forbundet med en blod uavgjort inkluderer infeksjon i blodprøvetaking området, store blødninger, følelse ør, besvimelse og blod akkumulering under huden.

Normale nivåer

Ifølge MedlinePlus.com, er et normalt testosteronnivå for en voksen kvinne 20 til 80 nanogram per desiliter. Testosteronnivå svinge i løpet av dagen, men er høyest i morgen så blodet bør trekkes så nær morgenen som mulig. Noen laboratorier kan ha ulike normale testosteronklasser. Basert på resultatene, vil legen avgjøre om testosteron nivået er unormal.

Medisinering Interactions

Medisiner som kan forårsake en økt testosteronnivå hos kvinner er antiepileptika, barbiturater, østrogen og p-piller. Medisiner som kan forårsake et redusert nivå av testosteron inkluderer androgener, deksametason, diethylstilbestrol, digoksin, alkohol, steroider, ketokonazol, phenothiazine og spironolakton.

Symptomer

Symptomer på økt testosteronnivå hos kvinner inkluderer uregelmessig eller uteblitt menstruasjonsblødning, dypere stemme, akne, redusert bryststørrelse, vektøkning, økt muskelmasse, forstørrelse av klitoris, vikene og en unormal vekst av tykt, mørkt kroppshår .

Økt testosteronnivå

Økte nivåer av testosteron hos kvinner kan tyde idiopatisk hirsutisme, polycystiske eggstokker, trophoblastic svulst, medfødt andrenocortical hyperplasia, binyre svulst og eggstokkreft tumor. Behandlingstilbud for å redusere testosteronnivå inkluderer p-piller, kortikosteroider og oral østrogen.

Redusert testosteronnivå

Redusert testosteronnivå hos kvinner kan tyde på Addisons sykdom, en underactive hypofysen, prolactimona og tap av eggstokkfunksjonen. Testosteronbehandling er et alternativ, avhengig av din alder og medisinsk historie, for å øke testosteron nivåer. Det er ikke nok studier for å fullt ut forstå fordelene og langsiktige effekten av testosteron terapi hos kvinner.