Digidexo.com

Depresjon behandlinger uten rusmidler

Antidepressiva er nyttige ved behandling av depresjon, men bivirkningene kan oppveie de produserer sine fordeler, eller de kan ikke fullt ut behandle alvorlig depresjon eller resistente. Heldigvis, antidepressiva er ikke den eneste måten å behandle depresjon. Det er flere måter å bekjempe depresjon som ikke involverer medisiner, alt fra en tur i solskinnet til bruk av nye eksperimentelle hjernestimuleringsmetoder. Noen av disse lettelser depresjon-behandlinger kan også brukes i forbindelse med antidepressive midler og kan bidra til å avslutte en depressiv episode eller forhindre en annen oppstår.

Kortsiktig Psykoterapi

Kortsiktig psykoterapi konsentrerer seg om å endre på dine tanker og atferd for å unngå fremtidige anfall av depresjon. En vanlig type kortsiktig psykoterapi er kognitiv-atferds psykoterapi, som kan vare i noen måneder. Under kognitiv-atferdsterapi, er pasienter gitt "hjemmelekse" av en terapeut - de holder dagbøker for å se hvilke hendelser utløser angst eller depresjon, konfronterer hendelser som gjør dem nervøs eller ulykkelig, og så videre. Dette hjelper pasienten endrer usanne negative oppfatninger om seg selv og verden, som i sin tur bidrar til å forebygge depresjon.

Langsiktig Psykoterapi

I motsetning til kortsiktige psykoterapi teknikker som kognitiv-atferdsterapi, er langsiktig psykoterapi åpent. Denne "tradisjonelle" psykoterapi konsentrerer seg om hendelser i pasientens liv, ser bakover for å se hvordan siste mellommenneskelige dynamikk produsert en tendens til depresjon. (Mens langsiktig psykoterapi kan konsentrere seg om pasientens familielivet, de fleste psykoterapeuter ikke direkte bruke Freudian prinsipper i sitt arbeid med pasienter - så ikke bekymre deg for å diskutere ønsker å drepe din far og gifte seg med din mor.) Familie eller ekteskap rådgivning kan også hjelpe folk som lever med en deprimert person lære å hjelpe deres familiemedlem avtale med depresjon.

Komplementær behandling

Trening har vist seg å lette depresjoner, som gjør sollys. Meditasjon og massasje kan også hjelpe mot depresjon symptomer. Urten Johannesurt kan hjelpe behandle mild og moderat depresjon. Fortell legen din hvis du tar Johannesurt, som supplement kan samhandle med andre medisiner, for eksempel hjertesykdom medisiner og p-piller.

ECT

Elektrosjokk terapi (ECT) "støt" hjernen til en pågripelse, en prosess som kan påvirke nivåene av nevrotransmittere i hjernen. Mens denne behandlingen er assosiert med den arketypiske "sinnsyk asyl," det er faktisk en effektiv måte å lette vanskelige å behandle depresjon. Men på grunn av bivirkninger som hukommelsestap, ECT er vanligvis brukes på folk som ikke har funnet suksess med annen behandling eller på personer med høy risiko for selvmord. Det kan også være et behandlingsalternativ for personer som av medisinske grunner, ikke kan bruke antidepressiva.

Andre alternativer

Når alt annet svikter, kan neurotheraputic behandlinger brukes til å behandle depresjon. Disse svært eksperimentelle behandlingsformer innebærer å stimulere hjernen gjennom ulike metoder. Det mest kjente neurotheraputic behandling er vagus nerve stimulering. FDA-godkjent prosedyre sender elektriske impulser til en nerve i hjernen og ble opprinnelig brukt til å behandle mennesker med epilepsi. Andre neurotheraputic behandlinger inkluderer transcranial magnetisk stimulering (TMS), hvor magnetene er holdt mot hodeskallen, og implantere elektroder direkte inn i hjernen.