Digidexo.com

Hva er vagal Nerve nevropati?

Hva er vagal Nerve nevropati?


Navnet kommer fra det latinske ordet for "vandrende", og det vågale nerve, eller vagus, er kjent som fotturist eller vandreren på grunn av sin omfattende forbindelser fra kraniet til resten av kroppen. Med så mange forbindelser til forskjellige steder, kan skade eller sykdom av vagal nerve føre til problemer i en eller flere organer.

Hva Er vagal nerve?

Den vagal nerve er den 10. av 12 sammenkoblede hjernenerver, som ligger mot baksiden av hodet. Dette nerve tar lang, svingete vei fra hodet ned til tarmen. Mens andre nerver er forholdsvis korte, forbinder med organer i nærheten av og i hodet, er det vågale nerve forbundet med strukturer fra strupehodet i halsen området til nyrene og tarmer.

Hva gjør det vågale Nerve Do?

Det vågale nerve releer sensoriske meldinger og informasjon mellom hjernen og deler av legemet som strekker seg fra ører og hals til hjerte, lunger og kolon. Funksjoner som hjerterytme, tale og fordøyelsen er regulert av vagal nerve.

Hva er vagal Nerve nevropati?

Vagus-nerve nevropati er en tilstand i hvilken den er skadet nerve og sender feil eller svake signaler til og fra kroppen og hjernen. Siden vagal nerve er koblet til så mange forskjellige organer, kan manifestasjoner av denne nevropati inkluderer talevansker, konstant raping eller hoste, kvalme eller uregelmessig fordøyelse eller puls.

Hva er årsaken til vagal Nerve nevropati?

Årsakene til vagal nerve nevropati variere. Nevropati kan skje i form av øvre luftveisinfeksjoner eller andre skader.

En spesiell form for vagal nerve nevropati skjer som et resultat av type 2 diabetes. Akkurat som forhøyet blodsukker resulterer i tap av følsomhet og sirkulasjon i ekstremiteter, kan sykdommen også ta sin toll på vagal nerve, som blant annet er tenkt å spille en rolle i immunsystemet.

Alkoholisme er også funnet å bidra til vagal nerve nevropati. En studie i Spania med flere levetid forbrukere av alkohol funnet sammenhenger mellom alkoholisme og vanskeligheter med å puste og bevegelige, symptomer som tyder på vagal nerve nevropati.

Er vagal Nerve Nevropati Vendbar?

Nevropati av det vågale nerve kan reverseres i mange tilfeller hvis pasienten tar forholdsregler for å eliminere årsaken til tilstanden. Diabetikere som kontrollerer deres blodsukker kan gjenvinne normal funksjon av det vågale nerve og alle de organer den er koblet til. Tilsvarende kan alkoholikere som avstår eller redusere sitt alkoholinntak gjenvinne fungerende systemer. De utvinne fra alvorlige øvre luftveissykdommer vil oppleve den samme effekten.

I andre tilfeller, som for eksempel en hoste som ikke vil gå bort, skade på nerve skaper en overfølsomhet som ikke vil forsvinne. I dette tilfellet vil en lege foreskriver medisiner følsomheten av det vågale nerve å redusere.