Digidexo.com

Om Hoste

En hoste er en reflekshandling som utstøter sekreter som slim fra luftveier. Det er frivillig og ufrivillig hoste. En lege, utelukke tilstedeværelse av bakterier og andre infeksjoner og hindre spredning av luftbåren sykdom, bør sjekke vedvarende, alvorlig hoste.

Typer

Det finnes to typer hoste, produktive eller nonproductive. En produktiv hoste vil utvise slim fra kroppen. En uproduktiv, eller tørrhoste, vil ikke.

Time Frame

Leger måle hoste alvorlighetsgraden i tid. Det er akutt, subakutt og kroniske nivåer. Å vite alvorlighetsgraden av hoste vil hjelpe avgjøre behandlingstilbud.

Akutte hoste vare lenger enn tre uker.

Subakutt hoster varer mellom tre og åtte uker.

En hoste er kronisk når det er til stede i mer enn åtte uker sammenhengende.

Identifikasjon

Fargen på stoffet hostet opp bidrar til å bestemme den underliggende årsaken. Gult eller grønt mucus er ofte assosiert med en bakterieinfeksjon. Hvit eller grå slim er ofte et resultat av røyking eller annen irritasjon. Veldig tykt slim ofte signaler astmaproblemer. Brown eller røde slim noen ganger indikerer et mer alvorlig problem i forbindelse med lungene, for eksempel tuberkulose. Mens fargen av slim hjelper til med diagnose, er det ikke den eneste faktor vurdert.

Betraktninger

Å vite årsaken bak en hoste kan noen ganger bidra til å forhindre tilbakefall. Hoste som utløses av irritanter eller miljøspørsmål kan unngås, mens hoste fra forkjølelse kan ikke. Lær hva som forårsaker hoste og arbeide for å hindre gjentakelse.

Kroniske, tørr hoste er vanligvis forårsaket av postnasal drypp, GERD eller gastroesophageal refleks sykdom og astma. Behandling av forholdene vil redusere hoste.

Akutte, alvorlige hoste er ofte forårsaket av luftveisinfeksjoner. Noen infeksjoner inkluderer tuberkulose, kikhoste og lungebetennelse.

Røykere utvikle en kronisk, hakkende hoste. Eliminer røykhoste ved å avslutte røyking.

Fibromyalgi og astma årsaken følsomhet for lukter. Dette, er å slå, vil føre til en person til å hoste når sterke lukt er til stede. Snakk med legen din om eventuelle medisinske forhold for å se om en hoste er et symptom.

Forhold som påvirker lungene som forårsaker hoste inkluderer cystisk fibrose, sarkoidose og lungesykdom. Svulster i lungene assosiert med lungekreft kan også føre til hoste.

Forebygging / løsning

For å forhindre eller redusere alvorlighetsgraden av hoste, ta medisiner som foreskrevet for kroniske medisinske tilstander, unngå folk med forkjølelse og få nok vitamin C, og unngå miljøfaktorer som irriterer.